Κατάλογος τροφίμων και μενού για απώλεια βάρους: τι μπορείτε να φάτε με μια δίαιτα πρωτεΐνης, πόσο μπορείτε να πετάξετε

Η πρωτεΐνη είναι μια από τις βασικές τροφές για απώλεια βάρους, έτσι τα κορίτσια κάνουν συχνά την ερώτηση, "Τι μπορείτε να φάτε με δίαιτα με πρωτεΐνες; " Για να χάσετε βάρος, πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη λιπών και υδατανθράκων. Η ανεπάρκεια τους οδηγεί σε ενεργή καύση λίπους, αλλά δεν υπάρχει αίσθημα πείνας. Η πρωτεϊνική τροφή κορεσίζει το σώμα, του δίνει δύναμη που το διακρίνει από άλλα τρόφιμα για απώλεια βάρους.

Τι είναι μια πρωτεΐνη δίαιτα;

Η πρωτεΐνη δίαιτα είναι το γενικό όνομα για μια δίαιτα με βάση τις πρωτεΐνες. Η διατροφή αποτελείται από κρέας, ψάρι, τυρί cottage, αυγά. Χρησιμοποιούνται λαχανικά με φρούτα, αλλά σε μικρότερες ποσότητες ισχύει και για δημητριακά, σούπες και άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες - την κύρια πηγή ενέργειας. Έτσι, το σώμα δεν παίρνει ενέργεια από τα τρόφιμα και το αντικαθιστά με εναποθέσεις λίπους που πρέπει να αφαιρέσετε.

Οι πρωτεϊνικές τροφές χωρίς υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται από τους αθλητές κατά την ξήρανση του σώματος. Με τη βοήθειά του, διατηρούνται τα υπερβολικά λιπαρά φύλλα μετά το κέρδος και οι μύες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλα τα θρεπτικά συστατικά θα συνεχίσουν να καταναλώνονται, όχι μόνο πρωτεΐνες. Μόνο ο αριθμός και η αναλογία τους αλλάζουν. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τα είδη ζαχαροπλαστικής, τα αλεύρια και τις πατάτες, ακόμη και σε ελάχιστες μερίδες.

Τι κάνει μια δίαιτα πρωτεΐνης

τι μπορείτε να φάτε σε δίαιτα με πρωτεΐνες

Το κρέας, τα αυγά και τα ψάρια, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα, θεωρούνται "βαριά τρόφιμα", επομένως είναι εύκολο να καταλάβετε τι προσφέρει μια δίαιτα πρωτεΐνης. Ο οργανισμός καταναλώνει πολλή ενέργεια για να αφομοιώσει αυτά τα προϊόντα με μια δομή μοριακής πρωτεΐνης. Πρώτον, το φαγητό είναι «σπασμένο» και γίνεται αλυσίδες αμινοξέων και, στη συνέχεια, ξεχωριστά στοιχεία. Μια τέτοια διαδικασία απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας, η οποία, ελλείψει άλλων μεθόδων, πρέπει να εξάγεται από λιπαρές εναποθέσεις για να τα διασπάσει.

Η μακροχρόνια πρόσληψη αμινοξέων προσφέρει ένα σημαντικό όφελος αυτού του τύπου διατροφής - ένα αίσθημα κορεσμού που διαρκεί αρκετές ώρες, έτσι ώστε τα πεινασμένα λιποθυμία και τα συνεχή λαχτάρα για κάτι για φαγητό δεν είναι τρομακτικά.

Τα προϊόντα με δίαιτα πρωτεΐνης για απώλεια βάρους δεν είναι επιβλαβή, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υγεία σας. Η ποικιλία των επιλογών μενού με ένα γρήγορο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα δεν θα αφήσει τα κορίτσια αδιάφορα. Τα άτομα που έχουν προβλήματα με τους νεφρούς, το γαστρεντερικό σωλήνα, την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία πρέπει να εγκαταλείψουν αυστηρή δίαιτα.

Επιλογές διατροφής πρωτεΐνης

Υπάρχουν πολλοί τύποι πρωτεϊνικών τροφών, εξ ου και το ερώτημα "Τι μπορείτε να φάτε με μια πρωτεΐνη διατροφή; " - διφορούμενη. Επιστήμονες, διατροφολόγοι και αστέρια σε όλο τον κόσμο προσφέρουν το μενού τους. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή για μια δίαιτα πρωτεΐνης, όχι μόνο σύμφωνα με την υποσχεθείσα αποτελεσματικότητα, αλλά και σύμφωνα με μεμονωμένες παραμέτρους: κατάσταση υγείας, ανεκτά τρόφιμα για μια δίαιτα πρωτεΐνης, ηλικία

Μπορείτε να ακολουθήσετε δίαιτες με βάση το χρονοδιάγραμμα, τα βασικά τρόφιμα και το διατροφικό περιεχόμενο.

Τα πιο δημοφιλή συστήματα τροφοδοσίας παρατίθενται παρακάτω:

  Η
 • Διατροφή Ducanείναι μια δημοφιλής επιλογή από έναν διάσημο διατροφολόγο. Με βάση την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλούς υδατάνθρακες. Το άπαχο κρέας με τα ψάρια, τα αυγά είναι κατάλληλα για αυτόν τον ορισμό. Η πρώτη φάση ονομάζεται «επίθεση» χρησιμοποιώντας μόνο πρωτεΐνη, τότε υπάρχει μια «κρουαζιέρα» με ημέρες που εναλλάσσονται με καθαρή πρωτεΐνη και ημέρες με πρωτεϊνικά λαχανικά. Για να μην βλάψει την υγεία, η διατροφή ακολουθείται για μια εβδομάδα.
 • Η διατροφή Maggiείναι μια δίαιτα αυγών που βασίζεται σε χημική αντίδραση και όχι έλλειμμα θερμίδων. Έχει σχεδιαστεί για ένα μήνα κατά τον οποίο μπορείτε να χάσετε έως και 20 κιλά. Το σύστημα είναι επίσης κατάλληλο για ηλικιωμένους και δεν έχει ιδιαίτερες αντενδείξεις. Ωστόσο, για την αποφυγή προβλημάτων υγείας, χρησιμοποιείται όχι περισσότερο από μία φορά το χρόνο. Εάν ολοκληρώσετε σωστά τη δίαιτα, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Κρεμλίνο.Η αρχή της είναι η περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων, αλλά το κρέας και τα αυγά δεν πρέπει να υπερβαίνουν την ποσότητα που ήταν στη συνήθη διατροφή. Το αρχικό σύστημα χωρίς νέα εγκεκριμένα προϊόντα διαρκεί 2 εβδομάδες και όταν παραταθεί το άτομο αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Διατροφή πρωτεΐνης δίαιτα

Εάν δεν έχετε αποφασίσει για ένα σαφές μενού διατροφικών συστημάτων, δημιουργήστε τη δική σας πρωτεϊνική διατροφή σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

η ουσία της πρωτεϊνικής διατροφής για την απώλεια βάρους
 • αριθμός γευμάτων την ημέρα - 4-5 φορές.
 • η τελευταία δόση 4 ώρες πριν τον ύπνο και τα πρώτα 30 λεπτά μετά
 • Κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει προϊόντα πρωτεΐνης για απώλεια βάρους.
 • Περιορίστε τα αμυλούχα λαχανικά μετά το γεύμα.
 • Είναι καλύτερα να τρώτε φρούτα πριν από το μεσημεριανό γεύμα, για παράδειγμα μερικά μήλα ή εσπεριδοειδή.
 • Αποφύγετε τα γλυκά ποτά, καθώς αυξάνουν την όρεξή σας
 • Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1, 5 λίτρα την ημέρα και ορισμένα συστήματα τροφίμων απαιτούν διπλάσιο νερό.
 • τα απαγορευμένα πιάτα είναι ψωμί, γλυκά, αλεύρι, λουκάνικα, λουκάνικα με άλλα παραπροϊόντα σούπας, fast food και κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Τι είναι η τροφή πρωτεϊνών;

Όταν τα κορίτσια επιλέγουν μια δίαιτα με πρωτεΐνες, αρχίζουν να τρώνε μόνο το κρέας, τα ψάρια και τα αυγά ως τις πιο διάσημες πηγές πρωτεΐνης - δεν καταλαβαίνουν πλήρως ποιες πρωτεΐνες ανήκουν. Τα πρωτεϊνικά τρόφιμα για την απώλεια βάρους είναι τρόφιμα όπου η πρωτεΐνη παίρνει την κύρια θέση. Βρίσκεται στο κρέας από ζώα και φυτικές τροφές, αλλά τα αμινοξέα σε αυτά είναι διαφορετικά. Η τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για την απώλεια βάρους είναι γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όσπρια, ψάρια με χαμηλά λιπαρά με κρέας.

Πρωτεϊνικά Τρόφιμα - Λίστα Τροφίμων

Τα πλουσιότερα αμινοξέα - γαλοπούλα, τόνος, γαρίδες, καβούρια. Άλλα πρωτεϊνικά τρόφιμα έχουν λιγότερο ολοκληρωμένη διατροφική ισορροπία.

Η ακόλουθη λίστα είναι η απάντηση στην συχνή ερώτηση "Τι μπορείτε να φάτε με δίαιτα με πρωτεΐνες; ":

 • σαρδέλα, ροζ σολομός, σολομός;
 • στήθος κοτόπουλου, άπαχο βόειο κρέας, χοιρινό, αρνί, συκώτι μοσχαρίσιου κρέατος, κουνέλι
 • σπανάκι, σπαράγγια, χόρτα μουστάρδας, κουνουπίδι, μανιτάρια
 • σόγια, μπιζέλια, φασόλια, φακές, φαγόπυρο, πλιγούρια κεχρί;
 • αυγά, τυρί, αποβουτυρωμένο γάλα, κεφίρ, τυρί cottage.

Αυτή η λίστα τροφών για δίαιτα με πρωτεΐνες θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρήγορα. Η απώλεια βάρους είναι αποτελεσματική, νόστιμη και ακίνδυνη. Τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης τέτοιων τροφίμων περιλαμβάνουν αντενδείξεις με τη μορφή χρόνιων ασθενειών και κακή πήξη του αίματος. Για να αποφύγετε την τριχόπτωση και την επιδείνωση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της διατροφής, πάρτε επιπλέον σύμπλοκα βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Διατροφές με πρωτεΐνες

Επιλογές διατροφής πρωτεΐνης για απώλεια βάρους

Το καθημερινό μενού πρωτεϊνών συντάσσεται σύμφωνα με την επιλεγμένη διατροφή. Οι ατομικές ανάγκες λαμβάνονται επίσης απαραίτητα υπόψη στο ποσοστό του BZHU.

Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα τρόφιμα ως βάση για ένα πιάτο:

 • 200 γραμμάρια ψαριού;
 • 250 γραμμάρια τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά ή χαμηλά λιπαρά.
 • 5 ασπράδια αυγών, μαγειρεμένα ή αλλιώς.
 • 200 γραμμάρια θαλασσινών.
 • 150 γραμμάρια κοτόπουλου;
 • 100 γραμμάρια άπαχου χοιρινού κρέατος, βοείου κρέατος
 • ένα κούνημα πρωτεΐνης που μπορείτε να καταναλώσετε μόνοι σας

Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Η γνωστή δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες για απώλεια βάρους αποτελείται από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Οι συνταγές είναι απλές αλλά πολύ νόστιμες. Προετοιμαστείτε για μια ημέρα:

 1. καφές ή τσάι, τοστ πίτουρου
 2. 2 αυγά, λαχανοσαλάτα με χυμό λεμονιού.
 3. Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή καλύτερη πρωτεΐνη
 4. Ψητά ή στον ατμό ψάρια με σαλάτα ντομάτας.

Αυστηρή δίαιτα πρωτεΐνης

Τι μπορείτε να φάτε με αυστηρή δίαιτα με πρωτεΐνες; Το λεγόμενο "υγρό φαγητό", το οποίο αναφέρεται σε πρωτεϊνικές τροφές: γάλα, κεφίρ, σούπες, αφέψημα.

Ένα παράδειγμα μενού πρωτεϊνών για αυτήν την ημέρα είναι:

 1. Για πρωινό 100-200 γραμμάρια βρασμένου ρυζιού σε νερό χωρίς μπαχαρικά, πράσινο μήλο, τσάι χωρίς ζάχαρη.
 2. Για μεσημεριανό γεύμα μπορείτε να φτιάξετε μια ομελέτα από μερικά ολόκληρα αυγά και ένα επιπλέον ζευγάρι ασπράδι αυγού με την προσθήκη 200 ml αποβουτυρωμένου γάλακτος.
 3. Πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ για ένα απογευματινό σνακ.
 4. Στήθος βραστό για δείπνο με ντομάτα, χυμό.

Διατροφή πρωτεΐνης για ένα μήνα

Το μενού της δίαιτας πρωτεΐνης για απώλεια βάρους για ένα μήνα είναι ποικίλο και πιο επιτρεπτό λόγω της μεγάλης περιόδου:

 • μερικά βραστά αυγά, ένα μήλο, τσάι;
 • βραστό φιλέτο κοτόπουλου, λαχανικά στον ατμό ·
 • γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση;
 • Κρέας ψημένο ή τηγανισμένο χωρίς λάδι.

Για 2 εβδομάδες

Διατροφικά χαρακτηριστικά σε μια πρωτεΐνη δίαιτα

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη αλλαγή σε αυτό που μπορείτε να φάτε σε δίαιτα πρωτεΐνης για 2 εβδομάδες.

Όλες οι συνταγές διατροφής μπορούν να παρασκευαστούν στο σπίτι:

 1. Καφές ή τσάι για πρωινό.
 2. Σαλάτα με αυγό και κουνουπίδι για μεσημεριανό γεύμα.
 3. Για μεσημεριανό γεύμα, 100 γραμμάρια κοτόπουλου με ρύζι.
 4. Τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά για ένα απογευματινό σνακ.
 5. Βρασμένο στον ατμό σκλάβο με σαλάτα.

Για 7 ημέρες

Η διατροφή 7 ημερών σε πρωτεΐνες είναι δημοφιλής στα κορίτσια επειδή λειτουργεί γρήγορα. Σε 1 ημέρα θα φάτε:

 1. Ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι που έχει υποστεί ζύμωση.
 2. 100 g κοτόπουλο με μπαχαρικά και λαχανικά.
 3. 1 μήλο ή εσπεριδοειδή.
 4. 150 γραμμάρια ψημένα ψάρια με βότανα.

Για 3 ημέρες

Το λεπτομερές μενού της διατροφής 1 ημέρας με πρωτεΐνη 3 ημερών είναι μικρό, επειδή μπορείτε να φάτε μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα:

 1. Για πρωινό 1 βραστό αυγό, τσάι.
 2. 100 γραμμάρια τυρί cottage για μεσημεριανό και απογευματινό τσάι.
 3. Πιείτε νερό ή τσάι τον υπόλοιπο χρόνο.