Διατροφή καρπουζιού για απώλεια βάρους

Διατροφή καρπουζιού για απώλεια βάρους

Τα ριγέ πράσινα φρούτα, που ωριμάζουν στα τέλη Ιουλίου ή στα μέσα Αυγούστου ανάλογα με την περιοχή, υπήρξαν από καιρό σύμβολο του καλοκαιριού. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή λανθασμένη αντίληψη, το καρπούζι δεν είναι καθόλου φρούτο, αλλά ένα μούρο. . . Αλλά αυτό ουδόλως αναιρεί τις θετικές ιδιότητές τους και τις ευεργετικές επιδράσεις στο σώμα.

Η ιστορία του καρπουζιού πηγαίνει πίσω στην αρχαία Αίγυπτο, όπου οι άνθρωποι ήδη γνώριζαν και καλλιεργούσαν ενεργά αυτόν τον πολιτισμό. Οι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ενδείξεις κατανάλωσης καρπουζιού ήδη από τον 20ο αιώνα π. Χ. Έτσι βρέθηκαν σπόροι καρπουζιού στα κτίρια της δυναστείας των Φαραώ, που έζησαν τον 20ο-18ο αιώνα. Αιώνας π. Χ. Κυβερνημένος. Όπως γνωρίζετε, οι Αιγύπτιοι πίστευαν στη μετά θάνατον ζωή και έβαλαν ό, τι θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο στους τάφους των ηγεμόνων τους. Αυτό περιελάμβανε τροφές, ειδικά καρπούζια. Σπόροι καρπουζιού έχουν βρεθεί ακόμη και στον τάφο του θρυλικού Tutankhamun. Επιπλέον, τα καρπούζια απεικονίζονταν συχνά στους τοίχους των τάφων και σε αρχαίες ιατρικές πραγματείες. Σύμφωνα με τη μυθολογία της αρχαίας Αιγύπτου, το καρπούζι αναπτύχθηκε από τον αρσενικό σπόρο του θεού Σετ.

Διατροφή καρπουζιού για απώλεια βάρους και καθαρισμό

Η απάντηση στο ερώτημα αν είναι δυνατή η κατανάλωση καρπουζιού ενώ η απώλεια βάρους είναι προφανής - είναι πιθανό και απαραίτητο. Και όχι μόνο επειδή το καρπούζι είναι προϊόν χαμηλών θερμίδων.

Η περιεκτικότητα σε θερμίδες καρπουζιού ανά εκατό γραμμάρια είναι μόνο 38 θερμίδες.

Το θέμα είναι επίσης ότι ο πολτός καθώς και ο χυμός καρπουζιού έχουν διουρητικές, χολερικές και καθαρτικές ιδιότητες που σας επιτρέπουν να απομακρύνετε όχι μόνο τις τοξίνες και τις τοξίνες, αλλά και την περίσσεια υγρών και, όπως γνωρίζετε, το σώμα μας αποτελείται από αυτόκυρίως από νερό. Και δεδομένου ότι πολλοί από εμάς σήμερα καταναλώνουμε αυξημένη ποσότητα αλατιού και άλλων τροφίμων που συγκρατούν το νερό, το νερό διατηρείται στο σώμα, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση του βάρους.

Με το καρπούζι μπορείτε να απαλλαγείτε από το σώμα από περίσσεια υγρών και ταυτόχρονα να καθαρίσετε τα έντερα, τα νεφρά και τα αιμοφόρα αγγεία. Ως εκ τούτου, το καρπούζι είναι η πρώτη θεραπεία για την απώλεια βάρους, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο. Το καλοκαίρι, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας γύρω μας, καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια και επομένως αισθανόμαστε λιγότερο πεινασμένοι. Ως εκ τούτου, η δίαιτα καρπουζιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους το καλοκαίρι.

την αποτελεσματικότητα της δίαιτας καρπουζιού για την απώλεια βάρους

Το καρπούζι είναι λίγο λιγότερο από το εντελώς νερό, οπότε απορροφάται εύκολα και έχει θετική επίδραση στο σώμα.

Όσον αφορά τις βιταμίνες στο καρπούζι, αυτό το μούρο δεν υστερεί σε σχέση με άλλα φυτικά προϊόντα.

Ως μέρος ενός καρπουζιού:

 • ασβέστιο;
 • μαγνήσιο;
 • κάλιο;
 • νάτριο;
 • φωσφόρος;
 • υλικό;
 • φολικό οξύ;
 • ασκορβικό οξύ.

Και πολλά άλλα χρήσιμα συστατικά - αυτό μπορεί να μας δώσει το καρπούζι.

Διατροφή καρπουζιού για απώλεια βάρους: οφέλη και βλάβες

Ποια είναι τα γενικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δίαιτας καρπουζιού; Πρώτον, ας μιλήσουμε για τα μειονεκτήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη δίαιτα καρπουζιού με τη μορφή μονοφωνικής διατροφής. Η κατανάλωση καρπουζιού από μόνη της είναι μια καλή πρακτική καθαρισμού, αλλά αντενδείκνυται για άτομα με αδύναμα νεφρά, καθώς μια τέτοια δίαιτα θα βάλει τα νεφρά σε πλήρη ικανότητα, καθώς τα καρπούζια, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχουν διουρητικό αποτέλεσμα. Η μονο δίαιτα καρπουζιού αντενδείκνυται επίσης για άτομα με ουρολιθίαση: η νεφρική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει την αφαίρεση των λίθων από αυτά. Η παρουσία λίθων με διάμετρο μεγαλύτερη από 4 mm μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Εξ ου και το ερώτημα «είναι δυνατόν να τρώμε καρπούζι σε δίαιτα; » αποφασίζεται ξεχωριστά για καθένα.

Τα οφέλη της δίαιτας καρπουζιού

Τώρα ας μιλήσουμε για τα οφέλη της δίαιτας καρπουζιού. Το κύριο όφελος της δίαιτας καρπουζιού δεν είναι ούτε η απώλεια βάρους, αλλά ο καθαρισμός του σώματος από τοξίνες και τοξίνες. Εκτός από τα διουρητικά και χοληρετικά αποτελέσματα, τα καρπούζια έχουν επίσης αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις και καθαρτικές ιδιότητες. Ο πολτός καρπουζιού διεγείρει απαλά την εντερική κινητικότητα, η οποία αφαιρεί τις συσσωρευμένες τοξίνες.

Για να απαλλαγείτε από τοξίνες και τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί για πολλά χρόνια, δεν αρκεί να τρώτε μόνο ένα καρπούζι. Επομένως, η κανονικότητα αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τον επιτυχή καθαρισμό.

Δείγμα μενού διατροφής καρπουζιού

Εάν κανονίζετε τακτικά ημέρες νηστείας για τον εαυτό σας και τρώτε μόνο νόστιμα καρπούζια, είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού ολόκληρου του σώματος που θα δώσει ένα καλό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν επίσης καλά νέα για τα άτομα με διαβήτη: το καρπούζι δεν περιέχει σύνθετα σάκχαρα, επομένως δεν παράγεται ινσουλίνη όταν καταναλώνεται. Αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως ασφαλές για διαβητικούς.

Το καρπούζι περιέχει επίσης μεταλλικά άλατα που βοηθούν στην ομαλοποίηση της ισορροπίας νερού-αλατιού στο σώμα.

Λοιπόν, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα - το καρπούζι περιέχει αντιοξειδωτικά που αναζωογονούν το σώμα μας και ξεκινούν τη διαδικασία αναγέννησης των ιστών.

Μενού διατροφής καρπουζιού

Το μενού διατροφής καρπουζιών είναι απλό. Εάν υπάρχει στόχος να χάσετε βάρος ή να καθαρίσετε το σώμα, τότε αρκεί να τρώτε καρπούζι για αρκετές ημέρες. Μπορείτε να τρώτε ένα έως δύο κιλά καρπούζια την ημέρα. Ωστόσο, εάν έχετε όρεξη για αύξηση του όγκου, μην αρνηθείτε, ακούστε την ευημερία σας.

Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει μια δίαιτα καρπουζιού είναι μια μεμονωμένη ερώτηση. Ωστόσο, δεν πρέπει να τρώτε μόνο καρπούζι για περισσότερο από μία εβδομάδα, ειδικά εάν η συνήθης διατροφή σας δεν περιλαμβάνει τακτική κατανάλωση φρέσκων λαχανικών και φρούτων σε μεγάλες ποσότητες. Εάν το σώμα απλώς δεν έχει συνηθίσει να καταναλώνει τέτοιες τροφές και εάν ένα απροετοίμαστο άτομο ασκεί τη διατροφή μονο καρπουζιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή εξάντληση.

Νόστιμο smoothie καρπουζιού και φράουλας

Μία από τις πιο ήπιες επιλογές στη δίαιτα καρπουζιού είναι το smoothie καρπουζιού και φράουλας. Αυτό το νόστιμο και υγιεινό ποτό μπορεί να ευχαριστήσει όχι μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τους φίλους και τους συγγενείς σας.

Για μαγείρεμα χρειάζεστε:

Τι μπορείτε να φάτε σε δίαιτα καρπουζιού
 • 2-3 σφήνες καρπουζιού μεσαίου μεγέθους;
 • 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες
 • μερικά βάλσαμο λεμονιού ή φύλλα μέντας.
 • μια σφήνα από ασβέστη ή λεμόνι.
 • μισό ποτήρι νερό.

Οι κριτικές για τη μονο-διατροφή καρπουζιού μπορεί να ποικίλλουν και αυτό οφείλεται στον τύπο τροφής που χαρακτηρίζει ένα άτομο ανά πάσα στιγμή. Εάν η διατροφή κυριαρχούσε από ζωικά προϊόντα και εκλεπτυσμένα αφύσικα τρόφιμα πριν από τη μετάβαση σε δίαιτα, τότε μια τέτοια δίαιτα μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε εξάντληση, οπότε δεν πρέπει να ασκείται για πολύ.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα καρπούζι;

Τώρα το κύριο ερώτημα: πότε να αγοράσετε καρπούζια και πώς να τα επιλέξετε ώστε να μην βλάψετε τον εαυτό σας με ένα προϊόν κακής ποιότητας; Κατά μέσο όρο, συνιστάται να το κάνετε αυτό στην αρχή και ακόμη καλύτερα το δεύτερο μισό του Αυγούστου. Αν και οι πωλήσεις καρπουζιών ξεκινούν μερικές φορές ήδη από τον Ιούνιο. Τα καρπούζια που πωλούνται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είτε εισάγονται είτε καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, με όλες τις λιχουδιές με τη μορφή διαφόρων λιπασμάτων και άλλων χημικών.

Μην αγοράζετε καρπούζια στα μέσα του καλοκαιριού. Η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε καρπούζια είναι στις αρχές ή τα μέσα Αυγούστου.

Πώς να επιλέξετε ένα ώριμο καρπούζι: αποκαλύψτε τα μυστικά

Η αγορά ενός καρπουζιού είναι μια υπεύθυνη επιχείρηση. Για να αγοράσετε ένα καλό καρπούζι, πρέπει να ξέρετε πώς να το επιλέξετε προσεκτικά.

 1. Πρώτα απ 'όλα, το βάρος του καρπουζιού είναι σημαντικό. Μην πάρετε πολύ μικρό και πολύ μεγάλο. Το πρώτο πιθανότατα δεν είναι ώριμο και το δεύτερο είναι γεμάτο χημεία. Είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα καρπούζι με μέσο βάρος 5-8 κιλά.
 2. Το δέρμα ενός ώριμου καρπουζιού είναι πάντα σκληρό και γυαλιστερό και οι ρίγες είναι ελαφριές. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, το καρπούζι είτε δεν είναι ακόμη ώριμο είτε έχει ήδη υπερκαλυφθεί.
 3. Όταν πατηθεί, το καρπούζι πρέπει να κάνει ένα δαχτυλίδι - αυτό σημαίνει ότι είναι ώριμο.

Τι γίνεται με τα νιτρικά άλατα;

Τώρα σχετικά με τα νιτρικά άλατα: Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να μάθετε την παρουσία τους είναι να τεμαχίσετε ένα καρπούζι. Εάν ο πολτός είναι μωβ και οι φλέβες είναι κίτρινες, τότε το καρπούζι δηλητηριάζεται με νιτρικά άλατα.

Ο πολτός πρέπει να είναι έντονος κόκκινος και οι φλέβες να είναι λευκές. Ένα τέτοιο καρπούζι είναι ένα καθαρό προϊόν και είναι ασφαλές για κατανάλωση χωρίς βλάβη στην υγεία.

Το καρπούζι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Το καρπούζι είναι επίσης αρμονικά κατάλληλο για κάθε τύπο τροφής - είναι κυριολεκτικά ένα σύμπλεγμα βιταμινών για τον κορεσμό του σώματός μας με χρήσιμες ουσίες. Για παράδειγμα, μόλις 150 γραμμάρια καρπουζιού παρέχουν στο σώμα μας ημερήσια δόση μαγνησίου. Και πάνω απ 'όλα, αυτό το νόστιμο μούρο είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό επιδόρπιο, γλυκό και υγιεινό.

Το καρπούζι και το πεπόνι είναι οι καλύτερες επιλογές για να απαλλαγείτε από επιβλαβή γλυκά, τουλάχιστον το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάχρησης. Υπάρχει ένα ρητό, "Υπερκατανάλωση - σημαίνει δηλητηριασμένο. " Και ακόμη και τα πιο υγιεινά τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, εάν υπερφαγούμε. Επομένως, η κατανάλωση καρπουζιού δέκα κιλών ταυτόχρονα δεν είναι η καλύτερη ιδέα.