Χάστε βάρος με κιτρικό οξύ

Το οξύ είναι βασική ουσία για το ανθρώπινο σώμα. Είναι απαραίτητο τα εσωτερικά όργανα να λειτουργούν σωστά και ομαλά. Το κιτρικό οξύ εμπλέκεται άμεσα στον μεταβολισμό στο κυτταρικό επίπεδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα οφέλη απώλειας βάρους είναι απλά ανεκτίμητα.

Η αποτελεσματικότητα του κιτρικού οξέος στην απώλεια βάρους

με κιτρικό οξύ για απώλεια βάρους

Το κιτρικό οξύ δεν έχει ιδιότητες καύσης λίπους, αλλά θεωρείται ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό και είναι πολύ ευεργετικό για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

Σκεφτείτε τι συμβαίνει στο σώμα όταν απορροφάται:

 • τα τοιχώματα του οισοφάγου απορροφούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.
 • Η κοιλότητα των εσωτερικών οργάνων καθαρίζεται από επιβλαβείς τοξίνες.
 • αφαιρούνται οι βαριές σκωρίες και τα κόπρανα.
 • Η κυκλοφορία του αίματος γίνεται πιο έντονη.
 • Οι μεταβολικές διεργασίες βελτιώνονται.
 • το υπερβολικό υγρό αφαιρείται, το οποίο αφαιρεί το πρήξιμο.
 • Εμφανίζεται αναζωογόνηση των κυττάρων.

Εσωτερική χρήση

Δεν είναι πολύ δύσκολο να έχετε θετικό αποτέλεσμα με κιτρικό οξύ. Αρκεί να πίνετε όξινο καθαρό νερό. Για να χάσετε επιπλέον κιλά, το κιτρικό οξύ πρέπει να διαλύεται σε ζεστό νερό ή να αραιώνεται με χυμό λεμονιού.

Έχουν αναπτυχθεί πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορούν να αποφέρουν καλά αποτελέσματα. Ας θεωρήσουμε το πιο αποτελεσματικό.

Απώλεια βάρους με κιτρικό οξύ σε μία εβδομάδα

Το σχήμα αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους είναι πολύ απλό και μπορεί να εφαρμοστεί εντός 7 ημερών. Κάθε μέρα ένα άτομο που θέλει να χάσει επιπλέον κιλά πρέπει να πίνει τουλάχιστον 2-3 λίτρα καθαρού νερού. Αυτό εμποδίζει το σώμα να αφυδατωθεί και δεν επιβραδύνει τις μεταβολικές διαδικασίες.

Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Συνιστάται να πίνετε το ποτό που προκύπτει 1, 5 ώρες μετά από κάθε γεύμα σε ποσότητα 180 ml την ημέρα. Λίγο μέλι μπορεί να προστεθεί για την καλύτερη γεύση.

Το βάρος χάνεται επειδή ικανοποιείται η όρεξη. Ωστόσο, τα γεύματα δεν πρέπει να παραλείπονται. Πρέπει να τρώτε σε μικρές μερίδες περίπου 5 φορές την ημέρα. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διατροφής, συνιστάται να τρώτε φρέσκα ή μαγειρεμένα λαχανικά, θαλασσινά, δημητριακά, πρωτεΐνες και άπαχο κρέας.

Χάστε βάρος με κιτρικό οξύ σε ένα μήνα

Το σχήμα αυτής της δίαιτας είναι επίσης πολύ απλό και σχεδιασμένο για ένα μήνα. Απαιτούνται μόνο 2 συστατικά που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό - κιτρικό οξύ και καθαρό νερό. Ωστόσο, για να έχετε θετικό αποτέλεσμα και να μην βλάψετε το σώμα σας, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς σε ποια αναλογία προετοιμάζετε το ποτό:

 • 1 έως 7 ημέρες.Είναι απαραίτητο να πάρετε 250 ml καθαρού νερού και να διαλύσετε μισή κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ. Αυτό το ποτό πρέπει να καταναλώνεται τρεις φορές την ημέρα: μετά το πρωινό, μία ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα και μισή ώρα πριν από το δείπνο. Η διατροφή πρέπει να κυριαρχείται από θαλασσινά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
 • 8 έως 14 ημέρες.Πρέπει να μετρήσετε 280 ml καθαρού νερού και να διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού οξέος σε αυτό. Το προκύπτον ποτό πρέπει να χωριστεί σε 3 ίσα μέρη και να καταναλωθεί σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα: 20 λεπτά μετά το πρώτο πρωινό, μισή ώρα πριν από το μεσημεριανό γεύμα, μία ώρα πριν από το τελευταίο γεύμα. Η διατροφή σήμερα πρέπει να κυριαρχείται από πιάτα με άπαχο κρέας και προϊόντα πρωτεΐνης.
 • 15 έως 21 ημέρες.Για να φτιάξετε ένα ποτό, πρέπει να πάρετε 300 ml καθαρού νερού και να διαλύσετε ενάμισι κουταλάκι του γλυκού οξέος σε αυτό. Το διάλυμα πρέπει να καταναλώνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Συνιστάται να τρώτε μαγειρεμένα λαχανικά και δημητριακά.
 • 22 έως 28 ημέρες.Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού οξύ σε 150 ml καθαρού νερού. Πρέπει να πιείτε ένα ποτό σε 2 κουτιά - μετά το πρωινό και πριν το δείπνο. Η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη.

Χρήση σε εξωτερικούς χώρους

εξωτερική χρήση κιτρικού οξέος για απώλεια βάρους

Η εξωτερική χρήση οξέος είναι ασφαλέστερη για ένα άτομο που θέλει να χάσει βάρος. Αλλά αν δεν αρχίσετε πρώτα να τρώτε λογικά, δεν εγκαταλείπετε τις κακές συνήθειες, δεν αφαιρείτε γλυκά από το μενού, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αναμένεται.

 1. Για να φτιάξετε το μείγμα, πάρτε 200 g μαύρου, πράσινου ή μπλε πηλού, προσθέστε 4 αυγά κοτόπουλου, ενάμισι κουταλάκι του γλυκού οξύ, 100 g ξινή κρέμα και διακόψτε τα πάντα με ένα μίξερ. Το οξύ πρέπει να διαλυθεί εντελώς, διαφορετικά τα εγκαύματα μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα.
 2. Στη συνέχεια, το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται στα σημεία όπου πρέπει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, συνήθως τους μηρούς και την κοιλιά. Στη συνέχεια τυλίγονται σε 4-5 στρώσεις πλαστικού περιτυλίγματος και καλύπτονται με ζεστά ρούχα.
 3. Το μείγμα διατηρείται για 30-40 λεπτά. Ωστόσο, εάν το δέρμα καίει άσχημα, θα ξεπλυθεί νωρίτερα. Στο τέλος της διαδικασίας, εφαρμόζεται μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.

Για μέγιστα αποτελέσματα, η περιτύλιξη πρέπει να γίνεται κάθε 2 ημέρες, είναι καλύτερα να αλλάζετε το χρώμα του πηλού.

Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Άτομα που αποφασίζουν να χάσουν βάρος εσωτερικά με κιτρικό οξύ πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι απολύτως ασφαλής.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν με ανεξέλεγκτο τρόπο, η λειτουργία των οργάνων και των συστημάτων μπορεί να διαταραχθεί:

 1. Λόγω του γεγονότος ότι το ποτό που καταναλώνεται έχει ισχυρή συγκέντρωση και περιέχει οξέα στη σύνθεσή του, αυτό έχει αρνητική επίδραση στο σμάλτο των δοντιών και αυξάνει την ευαισθησία του. Επιπλέον, η επένδυση του στόματος είναι ερεθισμένη, γεγονός που οδηγεί σε έλκη.
 2. Το οξύ έχει αρνητική επίδραση στα τοιχώματα του στομάχου. Από αυτή την άποψη, αυτή η μέθοδος απαγορεύεται αυστηρά για άτομα με γαστρίτιδα ή έλκη στομάχου.
 3. Με τη βοήθεια του κιτρικού οξέος, η περίσσεια υγρού απομακρύνεται από το σώμα και ανακουφίζεται το οίδημα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από την περίσσεια, το υγρό που απαιτείται για την κανονική λειτουργία των οργάνων απεκκρίνεται επίσης.
 4. Τα άτομα που χρησιμοποιούν οξύ συχνά πάσχουν από απάθεια, απώλεια ενέργειας, άγχος και αϋπνία. Ένα άτομο πιστεύει ότι έχει αρχίσει να χάνει επιπλέον κιλά, αλλά στην πραγματικότητα, οι όγκοι χάνονται λόγω της έλλειψης υγρού στο σώμα.
 5. Τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με το κιτρικό οξύ είναι βραχύβια. Πολύ σύντομα όταν ένα άτομο σταματήσει να παίρνει το προϊόν και αρχίζει να τρώει ξανά, το βάρος επιστρέφει και μερικές φορές ακόμη και διπλασιάζεται.
 6. Οι επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι η πρόσληψη οξέος αυξάνει εσωτερικά τον κίνδυνο καρκίνου.

Προτάσεις

Εάν, παρά όλα αυτά, ένα άτομο αποφασίσει να χάσει βάρος με κιτρικό οξύ για να μειώσει τη βλάβη στο σώμα, πρέπει να ακολουθηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

Τρόποι χρήσης κιτρικού οξέος για απώλεια βάρους
 1. Μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες δόσεις. Εάν βάλετε 3 κουταλιές της σούπας οξύ σε ένα ποτήρι νερό αντί για μία, οι μεταβολικές διεργασίες δεν θα αυξηθούν, αλλά το στομάχι θα υποφέρει πολύ γρήγορα.
 2. Δεν μπορείτε να πίνετε όξινο ποτό με άδειο στομάχι με μία κίνηση. Αυτό πρέπει να γίνεται αργά, κατά προτίμηση με άχυρο και μόνο μετά ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.
 3. Εκτός από τη λήψη ενός ποτού, το σώμα πρέπει να βοηθά στην απώλεια βάρους. Πρέπει να απαλλαγείτε από την υπερκατανάλωση τροφής, τη χρήση προϊόντων λίπους και αλευριού, τις κακές συνήθειες και να επιτρέψετε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για ασκήσεις γυμναστικής. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην εμφανίζεται καθόλου.
 4. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε πλιγούρι βρώμης, ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεμένα λαχανικά αυτές τις μέρες. Το στομάχι έχει έτσι τη σωστή ισορροπία οξέος-βάσης και το σώμα συνηθίζει γρήγορα το όξινο ποτό.
 5. Για να μην καταστρέψετε το σμάλτο των δοντιών, ξεπλύνετε το στόμα σας με καθαρό νερό μετά από κάθε ποτό.

Αντενδείξεις

Πριν προσπαθήσετε να χάσετε βάρος με κιτρικό οξύ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις σε αυτήν τη μέθοδο.

Για όσους έχουν πρόσωπα, πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να χάσετε κιλά:

 • όλες οι ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα.
 • ασθένειες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης
 • τάση για αλλεργικές αντιδράσεις.
 • φθορά των δοντιών;
 • δερματικές παθήσεις.
 • ενώ μεταφέρετε ένα μωρό και θηλάζετε.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κιτρικού οξέος είναι πολύ επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα. Επομένως, προτού αποφασίσετε να χάσετε βάρος χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Και αν, παρ 'όλα αυτά, η απόφαση έχει ληφθεί, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξύ μόνο μετά από διαβούλευση με έναν διατροφολόγο.