Εκφράστε την απώλεια βάρους με δίαιτα Kefir

Διατροφή Kefir για απώλεια βάρους

Την παραμονή των μεγάλων διακοπών ή ενός ταξιδιού σε ένα θέρετρο, οι γυναίκες σκέφτονται πώς να ρίξουν μερικά επιπλέον κιλά που έχουν συσσωρευτεί τόσο ανεπιτυχώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γρήγορες δίαιτες είναι οι πρώτες που ξεχωρίζουν στο μυαλό και υπόσχονται να επαναφέρουν το σχήμα στο προηγούμενο σχήμα σε λίγες μέρες.

Οι ειδικευμένοι διατροφολόγοι και οι γιατροί ποτέ δεν κουράζονται να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μείνουν μακριά από μονο-δίαιτες, καθώς οι επιπτώσεις τους στο σώμα είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενες. Αλλά οι οπαδοί τέτοιων μεθόδων απώλειας βάρους δεν χάνουν βάρος, γιατί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν υπάρχει άλλη επιλογή να προετοιμάσετε το σώμα σας για ένα όμορφο φόρεμα ή αγαπημένο παντελόνι.

Γρήγορο αποτέλεσμα με απρόβλεπτες συνέπειες

Την παραμονή των διακοπών ή αμέσως μετά, οι άνθρωποι καταφεύγουν συχνά στη δίαιτα κεφίρ, η οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μεθόδους ταχύτητας. Θεωρείται επιλογή ομαλοποίησης θηλυκού βάρους, αν και οι άνδρες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν αν το επιλέξουν. Αυτό το σύστημα λειτουργεί εξίσου καλά για όλους. Η δημιουργία μενού για αρκετές ημέρες δεν είναι δύσκολη και προϊόντα για αυτό μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε καλής ποιότητας κεφίρ από την οποία το σώμα θα έχει το μέγιστο όφελος. Εάν θέλετε, δεν μπορείτε να βασιστείτε στην ευσυνειδησία των κατασκευαστών και να μαγειρέψετε ένα φρέσκο ​​γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με τα χέρια σας στο σπίτι.

Το κύριο όφελος της δίαιτας κεφίρ είναι το ελάχιστο οικονομικό κόστος και τα καλά αποτελέσματα. Μόλις 3 ημέρες διατροφής με βάση το κεφίρ θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος κατά δύο έως τρία κιλά ή ακόμα περισσότερο, ανάλογα με την αρχική παχυσαρκία του ατόμου. Αυτό είναι ένα θεό για τους λάτρεις των γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση. Για όσους δεν τους αρέσουν αυτό το ποτό, είναι καλύτερα να μείνετε μακριά από αυτό το είδος διατροφής, καθώς δεν είναι ρεαλιστικό να το υποφέρετε λόγω ψυχικής δυσφορίας.

Δεν χρειάζεται να λιμοκτονούν μέχρι θανάτου ενώ βρίσκεστε σε δίαιτα κεφίρ παρά τη δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Ο οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε επαρκείς ποσότητες, εξαλείφοντας έτσι την εμμονική πείνα.

Ένα θετικό χαρακτηριστικό της διατροφής είναι η διαθεσιμότητα του βασικού προϊόντος της, το οποίο είναι φθηνό και πωλείται σχεδόν σε κάθε κατάστημα. Διατίθεται σε μικρές φιάλες που μπορείτε να πάρετε εύκολα μαζί σας οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της τσάντας σας.

Το ίδιο το Kefir έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες:

 • θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα.
 • ομαλοποίηση της εντερικής χλωρίδας;
 • Οι ελάχιστες θερμίδες διεγείρουν την απώλεια βάρους.

Η δίαιτα κεφίρ έχει ένα μειονέκτημα που σας αναγκάζει να προειδοποιήσετε για τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου προγράμματος. Η επιθυμία να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα μπορεί να αυξηθεί καθώς το κεφίρ είναι ένα ισχυρό διουρητικό. Εξαιτίας αυτού, θα είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μια τέτοια διατροφή στην εργασία - οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα μπορούν να καταστρέψουν την εταιρική σας εικόνα. Το στομάχι μπορεί να θυμώσει, με αποτέλεσμα να χτυπάει και να χτυπάει τους θορύβους στις χειρότερες δυνατές στιγμές λόγω της αυξημένης συσσώρευσης αερίων που προκαλείται από ένα ποτό γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση. Για αυτόν τον λόγο, είναι λογικό να αναβάλλετε την απώλεια βάρους στο Σαββατοκύριακο ή τις διακοπές.

Η διατροφή μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

 • διαταραχές της εμμήνου ρύσεως;
 • αδυναμία ή ζάλη.
 • επιδείνωση χρόνιων στομαχικών παθήσεων ·
 • μετεωρισμός και αέριο;
 • ο κίνδυνος εξάντλησης του σώματος σε μια μακρά διατροφή.
 • αναστατωμένο στομάχι;
 • Επιδείνωση στην εμφάνιση των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Δεν συνιστάται να ακολουθείτε τη δίαιτα κεφίρ για περισσότερες από 10 ημέρες, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε την μαλακή έκδοση, στην οποία μπορείτε να φάτε πολλά άλλα προϊόντα εκτός από το κεφίρ. Ο κίνδυνος της μονο-δίαιτας έγκειται επίσης σε ψυχολογικά παράπονα, γι 'αυτό οι μισοί από τους ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτά καταρρέουν και όλα τα μισά σταματά. Λόγω του γεγονότος ότι μετά το τέλος της δίαιτας, το σώμα είναι υπό άγχος, υπάρχει υψηλός κίνδυνος όχι μόνο να αυξηθούν τα κιλά που χάνονται σε λίγες μέρες, αλλά και μερικά νέα. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος - επανεξετάζοντας τη διατροφή σας εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια της δίαιτας και κατά τη φάση εξόδου που ακολουθεί.

Αντενδείξεις στη διατροφή κεφίρ

Πριν καταφύγετε σε αυτήν τη μέθοδο απώλειας βάρους, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η δίαιτα του κεφίρ έχει μια εκτενή λίστα αντενδείξεων, συμπεριλαμβανομένων ασθενειών για τις οποίες είναι απαράδεκτο να ακολουθήσετε. Περιέχει:

 • ρευματισμοί;
 • περίσσεια αίματος στα αγγεία (πληρότητα);
 • ραχίτες;
 • ασθένειες του στομάχου και των εντέρων;
 • αυξημένο οξύ στομάχου.
 • ουρική αρθρίτιδα;
 • γαστρίτιδα.

Μην διακινδυνεύετε να ξεκινήσετε μια δίαιτα κεφίρ χωρίς ιατρική εξέταση. Δεν γνωρίζουν όλοι ότι έχουν γαστρίτιδα, καθώς αυτή η ασθένεια μπορεί να μην εμφανίζει έντονα συμπτώματα για χρόνια και να βρίσκεται σε χρόνιο στάδιο. Και κατά τη διαδικασία της απώλειας βάρους, η ασθένεια μπορεί να επιδεινωθεί. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα των μανιταριών στο κεφίρ, τα οποία προκαλούν αλκοολική ζύμωση. Εάν ένα άτομο τρώει μόνο ένα ποτό γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση για αρκετές ημέρες, τότε το αλκοόλ που παράγεται από τα μανιτάρια διακόπτει σταδιακά την ακεραιότητα της βλεννογόνου μεμβράνης και των τοιχωμάτων του στομάχου. Τελικά, η γαστρίτιδα επιδεινώνεται.

Οι διατροφολόγοι δεν συστήνουν σε άτομα που είναι σοβαρά υπέρβαρα να χάσουν βάρος με δίαιτα κεφίρ. Στην περίπτωσή τους, η απότομη μείωση της περιεκτικότητας σε θερμίδες της διατροφής μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση όλων των ασθενειών που βρίσκονται στο χρόνιο στάδιο.

Κανόνες για την επιλογή και την προετοιμασία του κεφίρ

Συνιστάται η χρήση φρέσκου κεφίρ με περιεκτικότητα σε λιπαρά που δεν υπερβαίνει το ενάμισι τοις εκατό. Είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα ποτό γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση που παρασκευάζεται την ημέρα της αγοράς ή την προηγούμενη ημέρα. Μια τόσο αυστηρή απαίτηση για φρεσκάδα δεν σχετίζεται με τη δίψα για ένα φυσικό προϊόν, αλλά με την επίδρασή του στα έντερα. Το φρέσκο ​​κεφίρ βοηθά στη χαλάρωση των εντέρων και τον καθαρίζει φυσικά. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους επειδή τα μεταποιημένα τρόφιμα δεν σταματούν στο πεπτικό σύστημα. Το κεφίρ τριών ημερών, αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.

Η λήψη του πιο φρέσκου κεφίρ κάθε μέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια απλή συνταγή για την παρασκευή ενός σπιτικού γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση. Μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συστατικά:

 • μανιτάρι κεφίρ;
 • καλλιέργειες εκκίνησης;
 • αποθηκεύει το kefir.
πώς να φτιάξετε σπιτικό κεφίρ για απώλεια βάρους

Η τελευταία επιλογή είναι η φθηνότερη, αλλά το τελικό προϊόν περιέχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που λαμβάνονται με τη χρήση μανιταριού μαγιάς ή κεφίρ. Τα μανιτάρια του Θιβέτ ή γάλακτος μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο, μερικές φορές δωρεάν.

Ο εκκινητής Kefir μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο - ως σκόνη ή υγρό σε ένα μικρό μπουκάλι. Το κόστος είναι χαμηλό, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά. Εάν δεν θέλετε να πάτε σε φαρμακείο, αγοράστε μόνο ένα λίτρο γάλακτος και ένα μπουκάλι με το πιο φρέσκο ​​κεφίρ στο σούπερ μάρκετ.

Βράστε το γάλα και αφήστε το να κρυώσει στους 30 βαθμούς, ρίξτε σε ένα ποτήρι. Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξινή ή μανιτάρι. Το κατάστημα Kefir χρειάζεται δύο φορές περισσότερο. Καλύψτε το λαιμό του βάζου με καθαρό πανί για να αποφύγετε τη σκόνη και τα έντομα. Το καπάκι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται επειδή η ζύμωση απαιτεί οξυγόνο. Βάλτε το βάζο σε ξηρό μέρος από άμεσο ηλιακό φως. Είναι επιθυμητό να είναι ζεστό - να τονωθεί το έργο των μανιταριών.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, ένα δοχείο σπιτικού κεφίρ μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στην μπαταρία. Μετά από 10 ώρες, ανακατεύουμε το μείγμα, αλλά μην το ρίχνουμε και μην το δοκιμάζεις όσο χρειάζεται τόσο πολύ για την προετοιμασία. Όταν το γάλα συμπυκνωθεί και μοιάζει με κεφίρ, μπορεί να φιλτραριστεί και να χυθεί σε άλλο καθαρό δοχείο.

Επιλογές διατροφής Kefir με μενού

Η πιο γρήγορη, αλλά πολύ δύσκολη επιλογή είναι η μονοήμερη διατροφή 3 ημερών. Σύμφωνα με τους κανόνες, μπορείτε να φάτε μόνο κεφίρ, νερό και πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη για τρεις ημέρες. Μπορείτε να πίνετε ενάμισι λίτρο ποτού γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση την ημέρα, διαιρώντας αυτό το ποσό σε 6 δεξιώσεις. Προσπαθήστε να καταναλώνετε την ίδια ποσότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην αισθάνεστε πεινασμένοι.

Υπάρχει μια πιο αποδεκτή έκδοση της τριήμερης δίαιτας κεφίρ που επιτρέπει μια εκτεταμένη δίαιτα:

 1. Πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ με ψωμί σίκαλης ή κανονικό κρουτόν για πρωινό.
 2. Για μεσημεριανό γεύμα, 200 g φρέσκιας σαλάτας λαχανικών με ελαιόλαδο, αλλά χωρίς αλάτι και άλλα μπαχαρικά, τοποθετούνται σε ένα ποτήρι κεφίρ.
 3. Για δείπνο, πρέπει να είστε ικανοποιημένοι με ένα ποτήρι κεφίρ, δύο μήλα μεσαίου μεγέθους και μια φέτα ολλανδικού τυριού 20 γραμμαρίων. Το τυρί μπορεί να αντικατασταθεί με μια μερίδα τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά.

Θα πρέπει να πίνετε ενάμισι λίτρο κεφίρ την ημέρα. 600 ml αυτού χρησιμοποιούνται για τα κύρια γεύματα. Διανείμετε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα 900 ml ως ελαφρύ σνακ.

Το χειμώνα, ένα εκτεταμένο μενού για μια δίαιτα κεφίρ σχεδιασμένο για τρεις ημέρες μπορεί να μοιάζει με αυτό:

 1. Κάντε τον εαυτό σας μια ομελέτα για πρωινό που αποτελείται εξ ολοκλήρου από δύο ασπράδια αυγών. Προσθέστε λίγο λάχανο τουρσί, πλύνετε το πρωινό με φυσικό καφέ χωρίς ζάχαρη, αλλά με μικρή ποσότητα γάλακτος.
 2. Μετά από λίγες ώρες μετά το πρωινό, πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ με χαμηλά λιπαρά.
 3. Απολαύστε μια μερίδα σούπας λαχανικών με κρουτόν σίκαλης και καρότα στον ατμό για μεσημεριανό γεύμα.
 4. Για ένα απογευματινό σνακ, πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ.
 5. Δειπνήστε σε ψητό φιλέτο ψαριού με πατάτα βρασμένη σε σακάκι.
 6. Πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ μία ώρα πριν από το κρεβάτι.

Εάν θέλετε, μπορείτε να τηρήσετε τη διατροφή για 7 ημέρες. Οι αναλογίες σε αυτήν τη δίαιτα για μια εβδομάδα πρέπει να είναι οι εξής - ενάμισι λίτρο κεφίρ και 0, 5-1 κιλά λαχανικών και φρούτων καθημερινά. Επιτρέπονται τα λαχανικά και τα φρούτα της επιλογής σας, εκτός από αυτά που περιέχουν θερμίδες.

Οι μπανάνες και τα σταφύλια δεν είναι κατάλληλα για διατροφή λόγω της υψηλής ενεργειακής τους αξίας. Αποφύγετε όλα τα εσπεριδοειδή καθώς δεν είναι συμβατά με τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Απλώστε την ποσότητα κεφίρ και λαχανικών με φρούτα σε πέντε έως έξι γεύματα. Με ένα κλασματοποιημένο γεύμα, δεν θα λιμοκτονήσετε και θα διεγείρετε τον μεταβολισμό σας. Κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της δίαιτας κεφίρ δέκα ημερών, πίνετε 2 λίτρα κεφίρ και τρώτε 400 γραμμάρια μαγειρεμένου ρυζιού. Για τις επόμενες τρεις ημέρες, χρησιμοποιήστε 400 γραμμάρια μαγειρεμένου φιλέτου κοτόπουλου χωρίς αλάτι αντί για ρύζι. Για τις επόμενες τρεις μέρες, πίνετε κεφίρ και οποιονδήποτε αριθμό μήλων. Και τη δέκατη ημέρα, προσθέστε μια μερίδα πλιγούρι βρώμης στο πρωινό.

Συνταγές ελαφριάς διατροφής

Δεν πρέπει να τρώτε πολύπλοκα γεύματα κατά τη δίαιτα, ακόμα κι αν ακολουθείτε την επιλογή σύνθετης διατροφής. Συνιστάται να τρώτε λαχανικά φρέσκα χωρίς αλάτι και να μαγειρεύετε φιλέτα κοτόπουλου χωρίς καρυκεύματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις γαστρονομικές σας ικανότητες και να διαφοροποιήσετε τη διατροφή με πιο περίπλοκα πιάτα κατά τη διάρκεια της πολυήμερης λήξης της δίαιτας. Τα γεύματα πρέπει να έχουν χαμηλές θερμίδες και να ενθαρρύνουν το σώμα να μεταβαίνει αργά σε μια ποικίλη διατροφή. Την πρώτη ημέρα της διατροφής σας, μπορείτε να προσθέσετε ένα απλό λαχανοσαλάτα στο μενού σας.

Για να προετοιμαστείτε χρειάζεστε:

 • λευκό λάχανο - 0, 5 kg;
 • αλάτι και ξίδι για γεύση.
 • Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο - 30 ml.

Αυτό το ποσό είναι αρκετό για δύο πλήρεις μερίδες. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε - το πιάτο είναι έτοιμο. Εάν δεν είστε γεμάτοι από μια τέτοια σαλάτα, προσθέστε μια χούφτα πράσινα μπιζέλια για περισσότερη διατροφή. Για επιδόρπιο μπορείτε να φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα.

Για την προετοιμασία χρειάζεστε τα ακόλουθα προϊόντα:

 • μήλα - 2 κομμάτια;
 • αχλάδι - 1 τεμ.
 • τέταρτο λεμονιού;
 • μανταρίνι - 1 τεμ.
 • πορτοκαλί -1 τεμάχιο (μεσαίου μεγέθους).

Όλα τα φρούτα πρέπει να πλένονται καλά, να ξεφλουδίζονται και να κόβονται σε μικρές φέτες.

Φροντίστε να αφαιρέσετε τους πυρήνες και όλους τους σπόρους από τα μήλα και τα αχλάδια.

Τρίψτε τη φλούδα πορτοκαλιού με ένα λεπτό τρίφτη για μια αρωματική φλούδα. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα υλικά σε αλουμινόχαρτο σε ένα πιατάκι και πασπαλίζουμε με φλούδα. Αφήστε το χυμό φρούτων να δράσει λίγο, ανακατέψτε και απολαύστε τη φρέσκια γεύση.

Λίγες μέρες μετά το τέλος της δίαιτας κεφίρ, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιο θρεπτικό και θρεπτικό πιάτο πατάτας. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε νεαρούς κόνδυλους, οι οποίοι είναι ασυνήθιστα πλούσιοι σε χρήσιμα ιχνοστοιχεία και ταυτόχρονα δεν χτυπά το σχήμα.

Για μία μερίδα χρειάζεστε:

Ποια πιάτα μπορείτε να φάτε στη διατροφή κεφίρ
 • Πατάτες - 1 τεμ.
 • μαύρο πιπέρι και αλάτι για γεύση.
 • ηλιέλαιο - 30 ml;
 • μαϊντανός και άνηθος - για γεύση.
 • σκόρδο για γεύση.

Πλύνετε και στεγνώστε την πατάτα και μετά κάντε μερικά ρηχά κομμάτια - μέχρι τη μέση του λαχανικού, ώστε να μην καταρρέει.

Σε ξεχωριστό βαθύ μπολ, συνδυάστε ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό με ψιλοκομμένο σκόρδο. Στείλτε το φυτικό λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε αυτό το μείγμα και βουρτσίστε απαλά την πατάτα. Προσπαθήστε να βάλετε τα βότανα στις αυλακώσεις των λαχανικών. Λιπάνετε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετήστε τα λαχανικά στην κορυφή. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό διαρκεί 15 έως 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.

Βήματα μετά από μια ανάλυση και μια κατάλληλη έξοδο από τη διατροφή

Χαρακτηριστικό μιας αυστηρής δίαιτας κεφίρ, τα ατυχήματα είναι όταν ένα άτομο που δεν αντέχει το φαγητό απαγορεύει να χαλαρώνει και να φάει λιχουδιές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτήν την κατάσταση είναι να ηρεμήσετε και να μην κακοποιήσετε τον εαυτό σας άσκοπα. Σε μια μέρα, ακόμη και σε ένα πολύ θυελλώδες φεστιβάλ, δεν θα μπορούσατε να κερδίσετε τουλάχιστον ένα κιλό υπέρβαρο. Πιθανότατα, το υπόλοιπο αντικατοπτρίζει το υγρό που διατηρείται στο σώμα και τα τρόφιμα που δεν είχαν χρόνο για επεξεργασία. Εάν προκύψει υποτροπή, απλώς προσθέστε μια μέρα στον χρόνο διατροφής σας για να καλύψετε τη διαφορά. Αλλά θυμηθείτε το γεγονός ότι μια άκαμπτη δίαιτα δεν σας ταιριάζει και δοκιμάστε μια λιγότερο περιοριστική, πιο προηγμένη έκδοση της δίαιτας. Μην κάνετε πλήρη απεργία πείνας για να τιμωρήσετε τον εαυτό σας για τη δειλία σας. Αυτό θα ασκήσει ακόμη περισσότερο άγχος στο σώμα, το οποίο θα οδηγήσει σε άλλη καταστροφή.

Μια δίαιτα με μόνο κεφίρ δεν οδηγεί σε επιτυχία εάν δεν ενοποιηθεί από μια αρμόδια έξοδο από την περίοδο διατροφής. Για τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να αποφύγετε επιδόρπια, λιπαρά, αλμυρά και πιπεριά τρόφιμα. Και στο μέλλον, συνιστάται να οργανώσετε μια ημέρα εκφόρτωσης κεφίρ μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψετε την επιστροφή επιπλέον κιλών.

Αφού χάσετε βάρος, δοκιμάστε να διαφοροποιήσετε σταδιακά το μενού σας προσθέτοντας 50 θερμίδες στην ημερήσια αξία και ένα προϊόν καθημερινά. Επικεντρωθείτε σε λαχανικά και φρούτα με χαμηλές θερμίδες και δεν επιβαρύνουν το γαστρεντερικό σας σωλήνα, το οποίο έχει χαλαρώσει λίγο κατά τη διάρκεια της διατροφής. Δοκιμάστε να βράσετε, να βράσετε στον ατμό ή να ψήσετε λαχανικά. Τα βρασμένα λαχανικά λειτουργούν καλύτερα από τα ωμά λαχανικά επειδή διευκολύνουν την πέψη στο στομάχι.

Μετά από μερικές ημέρες, μπορείτε να προσθέσετε σταδιακά ποικιλίες ψαριών, κρέατος και ζωμού με χαμηλά λιπαρά. Για πρωινό, φάτε πρωτεΐνη - τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι χωρίς ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε το φυσικό μέλι ως γλυκαντικό. Στη δεύτερη φάση μετά το τέλος της δίαιτας κεφίρ, μπορείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε θερμίδες της καθημερινής διατροφής κατά 100-120 θερμίδες. Αυτή η περίοδος διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Προς το παρόν, συνιστάται να πίνετε σύμπλοκα βιταμινών και μετάλλων.

Τα σφάλματα οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα

Υπάρχει πολλή συζήτηση και διαμάχη σχετικά με τη δίαιτα κεφίρ, καθώς τα αποτελέσματά της είναι εξίσου ευεργετικά και αρνητικά για ένα άτομο. Μπορείτε πραγματικά να χάσετε βάρος, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης διαφόρων ασθενειών. Σύμφωνα με μια 40χρονη γυναίκα, η προσπάθεια δεν άξιζε τα αποτελέσματα: «Έχασα λίγο βάρος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ αναξιόπιστο. Όλα τα κιλά επέστρεψαν πολύ γρήγορα. "

Μια 34χρονη γυναίκα είναι ακόμη πιο ριζοσπαστική κατά της δίαιτας κεφίρ, η οποία αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει σε δοχεία: «Καμία μονο-δίαιτα δεν καίει λίπος. Με τη βοήθειά τους, μόνο το υπερβολικό υγρό μπορεί να απομακρυνθεί από το σώμα. Αλλά όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του κεφίρ, υπονομεύουν την υγεία μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώ προσωπικά τη δίαιτα κεφίρ μόνο για ημέρες νηστείας μετά τις διακοπές. Αλλά δεν τρώω αυτό το πρόγραμμα για τρεις συνεχόμενες ημέρες, αλλά μόνο μία φορά την εβδομάδα. "

Εάν αγνοήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να χρειαστούν μήνες για να επουλωθούν. «Πραγματικά μετανιώθηκα που έκανα δίαιτα κεφίρ. Είχα μια σοβαρή γαστρεντερική διαταραχή. Όλα ξεκίνησαν με δυσκοιλιότητα, ακολουθούμενο από αέριο, και η διατροφή μου τελείωσε σε νοσοκομειακό κρεβάτι. Δεν μπορείτε να φάτε σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα. Ο γιατρός μου εξήγησε αργότερα πόσο ηλίθιο είχα κάνει », είπε η κοπέλα.

Όπως σε κάθε περίπτωση σχετίζεται με την υγεία μας, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τη δίαιτα κεφίρ. Δεν χρειάζεται να χωρίσετε την παχυσαρκία χρησιμοποιώντας μεθόδους υψηλής ταχύτητας. Ακόμη και απαιτούν αρκετές εβδομάδες κατάλληλης αποχώρησης από τη διατροφή. Μια πιο λογική λύση θα ήταν να αποφύγετε ανθυγιεινά τρόφιμα, να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητα και να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αυτά τα απλά βήματα θα έχουν καλά αποτελέσματα μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες.