Slimming Yoga - 30 λεπτά την ημέρα για ένα λεπτό σώμα

Το άρθρο παρέχει εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τη γιόγκα για την απώλεια βάρους, μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την εξάλειψη των αποθέσεων λίπους σε διάφορες περιοχές του σώματος. Επιπλέον, μελετώντας τα βασικά asanas για την πλάτη, τα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά, θα μάθετε τους βασικούς κανόνες της γιόγκα, θα μάθετε για τις χρήσιμες ιδιότητες και τις αντενδείξεις και θα λάβετε επίσης βάσιμες συστάσεις για το σχεδιασμό του δικού σας σετ άσκησης.

Τι καλό είναι η γιόγκα

Η γιόγκα είναι το παλαιότερο ινδικό εργαλείο για την επίτευξη εσωτερικής και εξωτερικής ειρήνης και ενότητας με τον κόσμο.. . . Χάρη σε ένα στοχευμένο σετ άσκησης, ο καθένας μπορεί να φροντίσει το επιθυμητό επίπεδο ευεξίας. Με άλλα λόγια, είναι συνετό να αναπτύξετε σωστά ένα πρόγραμμα ελεύθερων διαθέσιμων ασκήσεων για την επίτευξη του στόχου που έχετε θέσει.

Ταυτόχρονα, τα κύρια πλεονεκτήματα της μεθόδου απώλειας βάρους είναι:

 • Βελτίωση της γενικής κατάστασηςΟ οργανισμός και εξασφαλίζει την ομαλοποίηση του μεταβολισμού.
 • Ευκαμψία.Ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους μπορεί να σχεδιαστεί για σχεδόν οποιοδήποτε άτομο.
 • Βελτιώστε την ισχύ. . . Το σωστό πρόγραμμα δεν φροντίζει μόνο για τα επιπλέον κιλά, αλλά και επιστρέφει ανδρική δύναμη.
 • Ενίσχυση της υγείας των γυναικών. . . Οι συστηματικές ασκήσεις διεγείρουν τα κύτταρα για να αναζωογονηθούν και να αυξήσουν την ελαστικότητα. Θα νιώσετε νεότεροι και αυτό είναι εγγυημένο για εμφάνιση στην εμφάνισή σας.
 • Γυναίκα που κάνει γιόγκα
 • Νέα στάση απέναντι στη ζωή. . . Τα μαθήματα γιόγκα παρακινούν και αλλάζουν τη σκέψη. Θα έχετε νέους στόχους και ενέργεια για να τους επιτύχετε.
 • Εσωτερική ειρήνη. . . Όλες οι ανησυχίες και οι δυσαρέσκεια θα σας αφήσουν επιτέλους, αφήνοντας μόνο την εμπειρία πίσω. Θα μάθετε να δέχεστε τον κόσμο γύρω σας για αυτό που είναι.
 • Αυξημένη αντοχή. . . Μετά από λίγες μόνο συνεδρίες, θα νιώσετε καλά εκπαιδευμένοι και θα μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερες καθημερινές εργασίες από ό, τι έχετε συνηθίσει.
 • ομαλοποίηση. . . Το βάρος δεν εξαφανίζεται. Θα επιτύχετε ιδανικές αναλογίες που θα αποκαταστήσουν την φυσιολογική υγεία και την ευτυχία στην εικόνα σας.

Βασικοί κανόνες της γιόγκα

Για να κάνετε τη γιόγκα για την απώλεια βάρους τόσο αποτελεσματική όσο το πρόγραμμα Tabata, προσπαθήστε να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες με δική σας ευθύνη. Μόνο αν δείξετε πειθαρχία θα νιώσετε το αποτέλεσμα γρήγορα.

Γιόγκα αδυνατίσματος

Οι βασικοί κανόνες της γιόγκα περιλαμβάνουν:

 • Συνοχή.Κάνετε τα μαθήματά σας τακτικά, σε συγκεκριμένες ημέρες και σε συγκεκριμένες ώρες.
 • Έμπειρος εκπαιδευτής. . . Εάν είστε νέοι στη γιόγκα, βρείτε έναν έμπειρο μέντορα. Μόνο αυτός θα σας δείξει τα πιο σημαντικά λάθη και θα σας δώσει οδηγίες για το πώς, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές τεχνικές αναπνοής για να αυξήσετε την ευελιξία και να χαλαρώσετε το σώμα σας.
 • Επιλέξτε ένα καθαρό σημείο.Ένα σημαντικό σημείο στη γιόγκα είναι όπου θέλετε να κάνετε το συγκρότημα. Θα πρέπει να είναι εύκολο και ήρεμο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος καθώς καθορίζει τη συνολική διάθεση του συγκροτήματος.
 • Κινούμαι αργά. . . Μην αντιμετωπίζετε δύσκολες πόζες αμέσως. Προχωρήστε σταδιακά σε αυτά χωρίς να τεντώσετε το σώμα σας. Έτσι, μπορείτε να επεξεργαστείτε την τεχνική και να εξαλείψετε πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη φυσικής ικανότητας να εκτελέσετε αυτήν ή αυτήν την ενέργεια.
 • Δώστε προσοχή σε κάθε κίνηση. . . Η προσοχή είναι ένα σημαντικό στοιχείο της γιόγκα. Πρέπει να καταλάβετε με σαφήνεια γιατί κάνετε μια συγκεκριμένη στάση.

Απλά asanas για απώλεια βάρους

Αφού μελετήσετε τους κανόνες και τις βασικές αρχές της γιόγκα, μπορείτε να εξοικειωθείτε άμεσα με τις πόζες που θα σας επιτρέψουν να χάσετε γρήγορα ανεπιθύμητα κιλά. Και μετά προτείνουμε να εξοικειωθείτε με πολλές επιλογές κίνησης που στοχεύουν να ολοκληρώσετε τη δουλειά αμέσως σε συγκεκριμένους προβληματικούς τομείς.

Ειδοποίηση!Η συνεχής πρακτική της γιόγκα όχι μόνο επιτρέπει στο σώμα να μεταφερθεί στο σωστό σχήμα, αλλά επίσης αυξάνει την προσωπική συγκέντρωση του ατόμου και επίσης βελτιώνει την ταχύτητα σκέψης.

Για το στομάχι

Παραδοσιακά, θα πρέπει να ξεκινήσετε με την πιο προβληματική περιοχή και το στομάχι είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένο παράδειγμα σε αυτήν την περίπτωση.

Bhujangasana

Αυτή είναι η πρώτη στάση που θα εξετάσουμε. Η ουσία του έγκειται όχι μόνο στην απόρριψη επιπλέον κιλών, αλλά και στην ενδελεχή εξέταση των κοιλιακών μυών. Ο σκοπός της άσκησης είναι να ενισχύσει το άνω μέρος του σώματος και να δώσει ευελιξία και δύναμη στην πλάτη.

Το Bhujangasana θέτει για την άσκηση των κοιλιακών μυών

Για να κάνετε την άσκηση, ξαπλώστε στο στομάχι σας στο χαλί και ξεκουραστείτε στις παλάμες σας, η οποία πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Τα δάχτυλα και το πηγούνι πρέπει επίσης να αγγίζουν το πάτωμα. Καθώς εισπνέετε αργά, σηκώστε τον κορμό σας πάνω από τα χέρια σας και αψίδα την πλάτη σας όσο το δυνατόν πιο πίσω.

Πρέπει να είστε σε αυτήν τη θέση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα.Στη συνέχεια, εκπνέοντας αργά, θα πρέπει να επιστρέψετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση απώλειας βάρους, κατά προτίμηση σε διαστήματα 10-15 δευτερολέπτων, τουλάχιστον 5 φορές.

Ντανουράσανα

Αυτή η στάση στοχεύει στην ενίσχυση της κεντρικής κοιλιάς καθώς και στη βελτίωση της πέψης και της ευελιξίας ολόκληρου του σώματος. Για να εκτελέσετε την παράσταση, ξαπλώστε στο στομάχι σας, λυγίστε τα γόνατά σας, πιάστε τους αστραγάλους σας από έξω με τα χέρια σας και σηκώστε τις κνήμες σας. Στη συνέχεια, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και λυγίστε καλά, σκίζοντας τη λεκάνη και το στήθος από το πάτωμα.

Η Dhanurasana θέτει

Το κεφάλι πρέπει επίσης να τραβηχτεί προς τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν τη θέση για περίπου 15-30 δευτερόλεπτα.και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση στην έξοδο. Θα πρέπει να επαναληφθεί 5 φορές με διάλειμμα 10-15 δευτερολέπτων.

Ειδοποίηση!Μπορείτε να ταλαντεύεστε λίγο ενώ σηκώνετε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ναουκάσανα

Αυτή η στάση στοχεύει στην καύση λίπους στην περιοχή της μέσης. Έχει επίσης θετική επίδραση στην όρεξη και στους μυς των ποδιών. Πρώτα πρέπει να ξαπλώσετε στην πλάτη σας, να ισιώσετε τα πόδια σας και να τοποθετήσετε τα χέρια σας κατά μήκος του σώματός σας με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα πάνω. Εισπνεύστε αργά και σηκώστε τα πόδια σας. Μην τα λυγίζετε στα γόνατα, προσπαθήστε να τα σηκώσετε όσο το δυνατόν ψηλότερα και κρατήστε τα ευθεία.

Η Naucasana θέτει για καύση λίπους στην περιοχή της μέσης

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να αγγίξετε τα δάχτυλά σας με τα χέρια σας. Σε όλα αυτά, πρέπει να κρατήσετε το σώμα σας σε γωνία 45 μοιρών. Πρέπει να είστε σε αυτήν τη θέση για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε στην αρχική θέση και να επαναλάβετε μετά από 15 δευτερόλεπτα.Συνολικά, πρέπει να κάνετε 5 ασκήσεις.

Kumbhakasana

Αυτή η στάση αναφέρεται συχνά ως σανίδα. Ως αποτέλεσμα της άσκησης, όχι μόνο χάνετε βάρος, αλλά και δυναμώνετε τους μυς στα χέρια, τα πόδια, την πλάτη, το στομάχι και το λαιμό σας. Η κλασική στάση απαιτεί να γονατίσετε και να τοποθετήσετε τα χέρια σας μπροστά σας.

Kumbhakasana πόζα - σανίδα

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ισιώσετε τα πόδια σας, να σταθείτε με μύτες και να σηκώσετε το κεφάλι σας και να κοιτάξετε προς τα εμπρός. Το σώμα σας πρέπει να έχει μια απλή, ευθεία γραμμή από το κεφάλι έως τα δάχτυλα.Πρέπει να είστε σε αυτήν τη θέση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα.. . . Πρέπει να επαναληφθεί 5 φορές με διάστημα 15 δευτερολέπτων.

Pavanamuktasana

Μια στάση που ενισχύει την κοιλιά και τους γοφούς και ανακουφίζει τον πόνο στην οσφυϊκή περιοχή. Επιπλέον, η σωστή απόδοση ομαλοποιεί τη λειτουργία του εντέρου, μειώνει την οξύτητα και επιταχύνει σημαντικά το μεταβολισμό. Η εκτέλεση σας αναγκάζει να ξαπλώσετε ανάσκελα, να ισιώσετε τα πόδια σας και να τοποθετήσετε τα χέρια σας παράλληλα με αυτά.

Pavanamuktasana θέτουν

Στη συνέχεια, καθώς εισπνέετε, ισιώστε τα πόδια σας, κρατώντας τα τακούνια σας μαζί και καθώς εκπνέετε, λυγίστε τα γόνατά σας και τα φέρετε αργά στο στήθος σας. Τυλίξτε τα χέρια σας γύρω της και στερεώστε τη θέση για 60-90 δευτερόλεπτα. Μετά την εκπνοή, επιστρέψτε στην αρχική θέση. Αυτή η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί 5 φορές με διάλειμμα 15 δευτερολέπτων.

Ειδοποίηση!Είναι σημαντικό να αναπνέετε βαθιά καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Για τα πόδια

Συχνά τα πόδια πάσχουν επίσης από κακή διατροφή ή κακή ζωή. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε και το λίπος από αυτά. Για να το κάνετε αυτό, εξοικειωθείτε με τα ακόλουθα asanas.

Utkatasana

Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε. Σταθείτε ίσια, πιέστε τα πόδια σας σταθερά, σηκώστε τα χέρια σας προς τα πάνω, τις παλάμες μαζί και καθίστε μέχρι τα γόνατά σας να είναι σε ορθή γωνία.Είναι απαραίτητο να σταθείτε έτσι για 2 έως 5 λεπτά.και προσπαθήστε να τραβήξετε τη σπονδυλική στήλη δυνατά. Ανεβείτε αργά χωρίς να τσακίζετε.

Η Utkatasana θέτει

Sarvangasana

Αυτή η στάση ονομάζεται ευρέως «σημύδα». Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια σας πάνω από το κεφάλι σας καθώς εκπνέετε. Τα πόδια πρέπει να είναι μαζί. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να σκίσετε το κάτω μέρος της πλάτης. Στερεώστε το σώμα με το μοχλό στα χέρια. Θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν τη θέση για όσο το δυνατόν περισσότερο και να θυμάστε να αναπνέετε βαθιά. Στη συνέχεια, επιστρέψτε αργά το σώμα στην αρχική του κατάσταση.

Η στάση Sarvangasana - σημύδα

Ειδοποίηση!Χάρη σε πολλές μελέτες, οι ειδικοί μπόρεσαν να αποδείξουν σημαντική μείωση του άγχους και βελτίωση της ευεξίας σε άτομα που ασκούν τακτικά γιόγκα.

Για την πλάτη

Παραδόξως, η πλάτη πάσχει επίσης από υπερβολικό βάρος, ειδικά εάν το άτομο ζει με λάθος τρόπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να απαλλαγείτε από το συσσωρευμένο αποτέλεσμα, η γιόγκα προσφέρει επίσης ειδικές πόζες.

Virabhadrasana II

Ένας πρακτικός τρόπος για να ενισχύσετε τους μύες της πλάτης σας και να αφαιρέσετε τα συντρίμμια. Πηδήξτε λίγο ενώ στέκεστε καιαπλώστε τα πόδια σας σε απόσταση περίπου 130 εκατοστών. . . Στη συνέχεια, απλώστε τα χέρια σας στα πλάγια. Ταυτόχρονα, οι παλάμες των χεριών πρέπει να κοιτάζουν προς το έδαφος.

Το Virabhadrasana II θέτει για την ενίσχυση των μυών της πλάτης

Περιστρέψτε το δεξί σας πόδι έτσι ώστε να είναι σε ορθή γωνία και να δείχνει προς τη δεξιά πλευρά. Το αριστερό πόδι εκτείνεται επίσης και περιστρέφεται λίγο σε αυτό το σημείο και και τα δύο πόδια πρέπει να παραμείνουν στην ίδια γραμμή. Το δεξί πόδι απαιτείται για να λυγίσει το γόνατο έως και 90 μοίρες.

Τοποθετήστε το δεξί σας χέρι κατά μήκος του δεξιού ποδιού και το αριστερό σας χέρι κατά μήκος του αριστερού ποδιού σας. Περιστρέψτε το κεφάλι σας προς το λυγισμένο γόνατο. Πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν τη θέση για 1 λεπτό και μετά να αλλάξετε πλευρές.

Shalabhasana

Καθίστε στο στομάχι σας και τοποθετήστε τα χέρια σας κατά μήκος του σώματός σας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να τραβάτε ταυτόχρονα το κεφάλι, το στήθος, τα χέρια και τα πόδια σας.Ταυτόχρονα, το στομάχι δεν μπορεί να ανοίξει.. . . Φροντίστε να σηκώσετε και να βάλετε τους γλουτούς σας. Είναι απαραίτητο να παραμείνετε σε αυτήν τη θέση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η στάση Shalabhasana

Για τα χέρια

Μια άλλη ομάδα ασκήσεων που θα εξετάσουμε είναι πόζες χεριών. Όπως τα πόδια, επηρεάζονται σοβαρά από τις εναποθέσεις λίπους. Ακολουθήστε αυτές τις δύο απλές ασκήσεις για να επαναφέρετε τον μυϊκό τόνο και την εμφάνιση στα χέρια σας.

Adho Mukha Svanasana

Σταθείτε στα τέσσερα έτσι ώστε τα πόδια και τα χέρια σας να απέχουν μεταξύ τους. Πιέστε τα δάχτυλα των δακτύλων σας στο πάτωμα και αργά σε στάση καθώς ευθυγραμμίζετε τα γόνατα. Ταυτόχρονα, το πόδι πρέπει να είναι εντελώς στο έδαφος.Κάντε αυτήν τη στάση για τουλάχιστον ένα λεπτό.. . . Στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική θέση, σταματήστε για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τον κύκλο μερικές ακόμη φορές.

Adho Mukha Svanasana πόζα

Vasishthasana

Αυτή η στάση στοχεύει στην αποκατάσταση των μυών στα χέρια. Μπείτε στα τέσσερα. Τα χέρια και τα πόδια πρέπει να περιστρέφονται κάθετα και το σωματικό βάρος πρέπει να μετατοπίζεται στον αριστερό βραχίονα. Στη συνέχεια, σηκώστε το δεξί σας χέρι από το πάτωμα και περιστρέψτε ολόκληρο το σώμα σας προς τα εμπρός, έτσι ώστε το αριστερό σας χέρι και το γόνατο με το ίδιο όνομα να βρίσκονται στο πάτωμα.

Το Vasishthasana θέτει για αναγέννηση των μυών στα χέρια

Το υπόλοιπο σώμα πρέπει να βρίσκεται σε οριζόντιο επίπεδο. Εισπνεύστε με το στομάχι σας και διορθώστε αυτήν τη θέση για όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για την άλλη πλευρά.

Συμβουλές για αύξηση της αποτελεσματικότητας

Προκειμένου η γιόγκα απώλειας βάρους να έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα με την αεροβική, συνιστούμε να μην παραβλέψετε τους γενικούς κανόνες που ερμηνεύονται από διάσημους μέντορες από όλο τον κόσμο.

Αναφορά:Η UNESCO έχει κηρύξει τη γιόγκα άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας:

 • Μην τρώτε υπερβολικά.
 • Αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα.
 • Αποφύγετε τα γλυκά και τα αμυλούχα τρόφιμα.
 • Γίνετε χορτοφάγος εάν είναι δυνατόν.
 • Αποφύγετε το τσάι και προτιμήστε καθαρό νερό.
Γιόγκα και διατροφή για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Αντενδείξεις

Όπως με το τρέξιμο για απώλεια βάρους, η μέθοδος απώλειας επιπλέον κιλών που περιγράφεται στο άρθρο έχει μια σειρά αντενδείξεων που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Προσοχή!Η παραμέληση αυτών των παραγόντων θα επιδεινώσει τη γενική σας ευημερία και πιθανώς θα οδηγήσει σε σοβαρό πόνο και επιπλοκές.

Για να μην συμβεί αυτό, πριν ξεκινήσει το μάθημα, προσπαθήστε να δείτε τον γενικό ιατρό σας και να κάνετε μια πλήρη εξέταση σώματος. Επίσης, προσπαθήστε να θυμηθείτε τον κύριο κατάλογο αντενδείξεων.

Απαγορεύεται να κάνετε γιόγκα για απώλεια βάρους εάν:

 • Η γενική σοβαρότητα της κατάστασης. Για παράδειγμα, εάν έχετε αγωνιστεί με κάποια ασθένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχετε ήδη καταφέρει να εξασθενίσετε.
 • Ψυχικές διαταραχές.
 • Οργανικές βλάβες του καρδιαγγειακού συστήματος. Απαγορεύεται η άσκηση γιόγκα με καρδιακές παθήσεις, ταχυκαρδία, καρδιακές αρρυθμίες και ανευρύσματα.
 • Ασθένειες του αίματος και διάφοροι μολυσματικοί τραυματισμοί στο μυοσκελετικό σύστημα.
 • Σοβαρή ΤΒΙ και σοβαροί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη, καθώς και τραυματισμός στη γενική δομή του σώματος.
 • Κακοήθη νεοπλάσματα.

Η γιόγκα είναι ένα εργαλείο για την επίτευξη τέλειας εσωτερικής και εξωτερικής κατάστασης. . . Κάθε χρόνο υπάρχουν όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αυτής της τέχνης, που είναι το βασικό σημάδι υψηλής απόδοσης. Βρείτε έναν υπεύθυνο μέντορα, εξημερώστε όλες τις λεπτές αποχρώσεις και τις αποχρώσεις των ασκήσεων που χρειάζεστε για να χάσετε βάρος και επιτύχετε την ιδανική φιγούρα με ελάχιστη προσπάθεια.