Χάστε 5 κιλά σε μια εβδομάδα. Είναι δυνατόν, αλλά είναι απαραίτητο;

Θέλετε πάντα να απαλλαγείτε από επιπλέον κιλά το συντομότερο δυνατό. Πρώτον, επειδή η δίαιτα είναι βαρετή και κουραστική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεύτερον, επειδή έχουν συχνά σοβαρές σκέψεις για την απώλεια βάρους όταν πρέπει να φαίνεσαι ο καλύτερος τώρα. Και ο στόχος συνήθως δεν είναι ένα μέτριο 1-2 κιλά, αλλά 3-5 (μερικές φορές περισσότερο). Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάσετε γρήγορα 50 κιλά και μπορείτε να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα σε μια εβδομάδα. Αλλά αξίζει να κάνετε και πώς αυτή η απώλεια βάρους θα επηρεάσει την υγεία;

Εκτιμάται πέντε

πώς να χάσετε βάρος και να ταιριάξετε στο αγαπημένο σας τζιν σε μια εβδομάδα

Συχνά οι γυναίκες ψάχνουν τρόπους να χάσουν απεγνωσμένα 5 κιλά την εβδομάδα. Μπορείτε να μαντέψετε γιατίΕπειδή σας επιτρέπει να χωράτε στο αγαπημένο σας φόρεμα ή στο τζιν του περασμένου έτους. Αφού το σώμα χάσει πέντε κιλά, ο όγκος μειώνεται κατά περίπου ένα μέγεθος. Αν και αυτός ο κανόνας δεν λειτουργεί πάντα.

Το πρόβλημα είναι ότι τα 5 κιλά είναι απόλυτα, και οι γιατροί συνιστούν την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της απώλειας βάρους ως ποσοστό του αρχικού σωματικού βάρους σας.

Το ασφαλές ποσοστό απώλειας βάρους δεν υπερβαίνει το 1% την εβδομάδα. Με βάρος 100 κιλά, αυτό είναι περίπου 5 κιλά ανά μήνα. Η απώλεια 5 κιλών την εβδομάδα μπορεί να θεωρηθεί ακραία και κάθε ακραίο είναι απειλή για την υγεία.

Λίγο περισσότερα μαθηματικά. Οι διατροφολόγοι έχουν υπολογίσει ότι για να χάσουν μόλις ένα κιλό λίπους, πρέπει να έχετε έλλειμμα 7. 000 θερμίδων. Εάν τον πολλαπλασιάσετε με 5, θα λάβετε 35. 000 kcal, με μια μέση ημερήσια πρόσληψη περίπου 2. 000 υπόσχονται νεότερες δίαιτες; Και πώς επιτυγχάνεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα εάν κάποιοι καταφέρνουν να επιτύχουν έναν τέτοιο στόχο;

Επικίνδυνο για την υγεία

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, εάν επιθυμείτε πολύ, μπορείτε να χάσετε γρήγορα 5 κιλά την εβδομάδα. Αλλά τέτοια απώλεια βάρους δεν έχει καμία σχέση με την καύση λίπους. Η απαλλαγή από τόσο λίπος σε 7 ημέρες δεν είναι ρεαλιστική! Τι συμβαίνει λοιπόν στο σώμα όταν λιμοκτονούμε ή κάνουμε ακραίες δίαιτες και τι απομακρύνεται με το βάρος; Σίγουρα δεν θα σας αρέσουν οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις!

Απόσυρση νερού από το σώμα για μείωση του βάρους κατά 5 κιλά την εβδομάδα
 1. Νερό.Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε νερό από το σώμα. Επομένως, τα διουρητικά συστατικά περιλαμβάνονται σε όλα τα φάρμακα για την απώλεια βάρους. Έτσι είναι πολύ πιθανό να χάσετε 5 κιλά σε 3 ημέρες. Η τιμή ενός τέτοιου αποτελέσματος: παραβίαση της ισορροπίας βιταμινών και μετάλλων, αφυδάτωση, φραγμένη καρδιά και νεφρά, ξηρό γκρι δέρμα και συνεχείς πονοκέφαλοι.
 2. Περιττώματα.Εάν τρώτε συνεχώς ανθυγιεινά τρόφιμα και δεν καθαρίζετε τακτικά το σώμα, έως και 3-4 κιλά κόπρανα μπορούν να συσσωρευτούν στα έντερα ενός ενήλικα. Έχοντας προκαλέσει διάρροια, είναι πολύ πιθανό να χάσετε αρκετά κιλά σε τρεις ημέρες. Ωστόσο, ταυτόχρονα, μπορείτε να πάρετε δυσβολία, αφυδάτωση, διαταραχή του πεπτικού συστήματος και επιδείνωση των αιμορροΐδων.
 3. Μυς.Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το σώμα δεν χρησιμοποιεί το δικό του λίπος σε περίπτωση σοβαρού ελλείμματος θερμίδων, αλλά χρησιμοποιεί τη μυϊκή μάζα ως εσωτερικό αποθεματικό και αφήνει τα αποθέματα λίπους για ακόμη χειρότερες στιγμές. Ως αποτέλεσμα, η μάζα φεύγει, αλλά οι όγκοι παραμένουν. Ταυτόχρονα, οι μεταβολικές διεργασίες επιβραδύνονται και όταν επιστρέφετε στον συνηθισμένο τρόπο ζωής σας, το βάρος αυξάνεται δραματικά.

Προτού πείτε στον εαυτό σας: «Θέλω να χάσω 5 κιλά σε 7 ημέρες! "Σκεφτείτε τις συνέπειες και εκτιμήστε πραγματικά τις ικανότητές σας. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσετε το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε και να εξισορροπήσετε τον οργανισμό που ενοχλείται από το μεγαλύτερο άγχος.

Μέθοδοι για την απώλεια βάρους

Υπάρχουν υγιέστεροι τρόποι να χάσετε 5 κιλά σε μια εβδομάδα; Με κάποιο σκεπτικισμό, αυτό περιλαμβάνει νηστεία, ακραία δίαιτα και έντονη άσκηση. Επιπλέον, αυτές οι μέθοδοι πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή και η δική σας ευημερία πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς. Εάν επιδεινωθεί σημαντικά, η υπερβολική απώλεια βάρους πρέπει να σταματήσει επειγόντως!

Πείνα

Είναι δυνατόν και απαραίτητο να ανακουφίσετε το πεπτικό σύστημα μέσω της νηστείας. Ωστόσο, για να χάσετε 5 κιλά την εβδομάδα, πρέπει να αποφύγετε το φαγητό για τουλάχιστον τρεις ημέρες και να το κάνετε εντελώς - η νηστεία πραγματοποιείται μόνο με καθαρό μη ανθρακούχο νερό ή πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη.

Στην ιδανική περίπτωση, αυτές τις μέρες πρέπει να ακολουθούν το ένα το άλλο. Αλλά αυτό είναι πάρα πολύ άγχος για έναν απροετοίμαστο οργανισμό. Επομένως, μπορείτε προαιρετικά να εναλλάξετε την ημέρα της χορτοφαγικής διατροφής με τη νηστεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Συνολικά, υπάρχουν τρεις ημέρες πεινασμένες και τέσσερις ημέρες χορτοφαγίας. Παίρνει περίπου την ίδια ποσότητα κιλών για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό, οι άλλες δύο χάνονται τις χορτοφάγες ημέρες.

Όποια από τις επιλογές νηστείας επιλέξετε, περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα, πρέπει να αποφύγετε να τρώτε πολύ λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα και να μειώσετε την κατανάλωση κρέατος. Αυτό είναι απαραίτητο για την ανακούφιση του ήπατος και των νεφρών, τα οποία υπόκεινται σε αυξημένο άγχος κατά τη νηστεία.

Εάν καταφέρατε να χάσετε βάρος σε 3 ημέρες, πρέπει να επιστρέψετε στη συνήθη διατροφή σας με τον ίδιο τρόπο - σταδιακά προσθέτοντας οικεία τρόφιμα στο μενού. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες απεργίες πείνας το πολύ μία φορά εντός δύο έως τριών μηνών.

Ακραίες δίαιτες

Για όσους δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το φαγητό εντελώς, ακόμη και για να επιτύχουν γρήγορα την αρμονία, οι μαλακότερες μέθοδοι είναι κατάλληλες για να χάσουν 5 κιλά σε μια εβδομάδα. Οι διατροφολόγοι τους αποκαλούν "ακραίες δίαιτες". Και αυτό δεν είναι τυχαίο: Οι απότομες αλλαγές και οι σοβαροί περιορισμοί στη συνήθη διατροφή είναι οι μεγαλύτερες πιέσεις στο σώμα που δεν μπορούν όλοι να ανεχθούν εύκολα.

Κάθε ρητή διατροφή είναι στην πραγματικότητα μια μονο-δίαιτα ή ένας συνδυασμός διαφόρων τύπων μονο-δίαιταςΑυτό είναι το μυστικό της αποτελεσματικότητάς τους, αυτό είναι επίσης το κύριο μειονέκτημά τους - σε επτά ημέρες υπάρχει έλλειμμα όχι μόνο στις θερμίδες, αλλά και σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την πλήρη λειτουργία του σώματος.

Την έβδομη ημέρα, σχεδόν όλοι σημειώνουν μια σημαντική επιδείνωση της γενικής υγείας και άλλα σημάδια ανεπάρκειας βιταμινών: ωχρότητα, αδυναμία, ζάλη, ξηρό δέρμα.

Οι πιο δημοφιλείς γρήγορες δίαιτες είναι:

Φαγόπυρο με κεφίρ και ψωμί για απώλεια βάρους κατά 5 κιλά την εβδομάδα
 1. Κεφίρναγια.Για επτά ημέρες πρέπει να πίνετε κεφίρ χαμηλών λιπαρών (1, 5 λίτρα την ημέρα) και να τρώτε φρέσκα λαχανικά σε περιορισμένες ποσότητες.
 2. Είδος σίκαλης.Η μόνη μονο-δίαιτα με την οποία δεν υπάρχει κίνδυνος ανεπάρκειας βιταμινών. Το φαγόπυρο περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του σώματος. Αλλά για να γίνουν πιο ανθεκτικά, το φαγόπυρο τρώγεται ωμό, προγεμισμένο με κεφίρ ή γιαούρτι για τη νύχτα.
 3. Μήλο.Τρώτε 1, 5 κιλά πράσινα μήλα καθημερινά (πάντα με το δέρμα). Όσοι έχουν προβλήματα στομάχου ή εντέρου μπορούν να τα ψήσουνΜπορείτε να φάτε 150 γραμμάρια άπαχου κρέατος ή ψαριού μία φορά την ημέρα.
 4. Χυμός.Πίνετε μόνο φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών κάθε επτά ημέρες. Ενώ το βάρος απομακρύνεται γρήγορα, λόγω της έλλειψης ινών, μπορεί να εμφανιστεί δυσκοιλιότητα και κοιλιακό άλγος.
 5. Φράπα.Είναι χρήσιμο για όσους δεν θέλουν μόνο να χάσουν βάρος αλλά και να ξεφορτωθούν την κυτταρίτιδα ταυτόχρονα. Το μενού περιλαμβάνει άπαχο κρέας ή ψάρι, φρέσκα ή βραστά λαχανικά, τρώτε μισό γκρέιπφρουτ 3-4 φορές την ημέρα.
 6. Κουάρκ.Βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών, των δοντιών και των οστών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να φάτε έως και 1, 5 κιλό τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά. Διαφοροποιήστε τη διατροφή σας με φρέσκα λαχανικά, μούρα, χυμούς, κεφίρ.
 7. Καφετέρια.Η καφεΐνη διεγείρει το μεταβολισμό και αυξάνει τη σωματική δραστηριότητα. Για ελαφριά διατροφή, προσθέστε έως και 5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα χωρίς κρέμα και ζάχαρη, για να πιείτε πριν από κάθε γεύμα.
 8. Αυγό.Βασίζεται σε βραστά αυγά, με τα οποία πρέπει να ξεκινάτε κάθε γεύμα (2 τεμ). Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά παραμένουν στη διατροφή.
 9. Πρωτεΐνη.Η διατροφή αποτελείται από άπαχο κρέας ή ψάρι (μαγειρεμένο ή ψητό) και λαχανικά. Επιτρέπονται γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
 10. Σούπα.Κάθε επτά ημέρες το μενού αποτελείται από σούπες λίπους: κολοκύθα, σέλινο, κρεμμύδι κ. λπ. Μπορείτε να φάτε μόνο έναν τύπο σούπας ή να τα αντικαταστήσετε. Αλλά κανένα άλλο φαγητό δεν είναι αποδεκτό.

Χαρακτηριστικά και λεπτομερείς δίαιτες για καθεμία από αυτές τις δίαιτες μπορούν εύκολα να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, μάθετε για αντενδείξεις, η λίστα των οποίων είναι αρκετά μεγάλη.

Αλλά το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να καθίσετε στην επιλεγμένη δίαιτα για μια εβδομάδα, αλλά να διατηρήσετε το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο. Επτά ημέρες υποσιτισμού έχουν επιβραδυντικές μεταβολικές διεργασίες και η επιστροφή στα συνήθη μεγέθη μερίδας έχει άμεση επίδραση στην εικόνα.

Αθλητική άσκηση

Εκπαίδευση για απώλεια βάρους κατά 5 κιλά την εβδομάδα

Χωρίς να κάνετε μεγάλες αλλαγές στη συνήθη διατροφή και άσκηση, δεν θα μπορείτε να χάσετε βάρος γρήγορα.

Και αν θέλετε να χάσετε 5 κιλά την εβδομάδα, θα πρέπει να ασκείστε με τη μεγαλύτερη προσοχή. Η άσκηση σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων ασκεί μεγάλη πίεση στο σώμα και μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη, αίσθημα παλμών και τραυματισμούς.

Το άλλο άκρο δεν είναι λιγότερο επιζήμιο - όταν άτομα που δεν έχουν κάνει άθλημα ξαφνικά ξεκινούν προπόνηση για ώρες στο γυμναστήριο, αναγκάζοντας το σώμα να φθαρεί. Τέτοιοι επίδοξοι αθλητές βιώνουν ήδη μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη τη δεύτερη ημέρα - ακραία ζάλη, μυϊκές κράμπες και συχνά επίσης διάρροια.

Αλλά το πιο λυπηρό είναι ότι τα λανθασμένα επιλεγμένα φορτία οδηγούν σε μια σειρά μυϊκής μάζας και όχι απώλειας λίπους.

Με τακτική αερόβια άσκηση, η ένταση και η διάρκεια των οποίων αυξάνεται σταδιακά, το λίπος καίγεται γρήγορα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε περίπου ένα μήνα ή λίγο περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, πρόκειται για πραγματική μείωση των αποθεμάτων λίπους και όχι για τυπικό βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Αντενδείξεις

Η ακραία απώλεια βάρους αντενδείκνυται κατηγορηματικά για άτομα με:

 • Υψηλή αρτηριακή πίεση και / ή διαβήτη βαθμού 2-3.
 • τυχόν ασθένειες του πεπτικού συστήματος
 • Καρδιαγγειακά προβλήματα
 • ογκολογικές και αυτοάνοσες ασθένειες.

Οι έγκυες και θηλάζουσες μητέρες δεν πρέπει ποτέ να χάσουν βάρος, ειδικά όχι τόσο γρήγορα. Δεν πρέπει να εκθέτετε το σώμα σε τέτοιες εξετάσεις εάν έχετε υποστεί πρόσφατα σοβαρό τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση - πρώτα πρέπει να του δώσετε την ευκαιρία να ανακάμψει πλήρως.

Οι τεχνικές γρήγορης απώλειας βάρους θα είναι αναποτελεσματικές για εκείνους με μεταβολικές διαταραχές - πρέπει πρώτα να λύσουν το κύριο πρόβλημα.

Βέλτιστη λειτουργία

Αλλά είναι καλύτερο να μην θέσετε γκολ στην αρχή, όπως να χάσετε 5 κιλά σε μια εβδομάδα. Εάν δεν παρακολουθείτε το σώμα σας και έχετε αποκτήσει πάρα πολλά, μην το κάνετε να υποφέρει πια και προσπαθήστε να επαναφέρετε το βάρος σας στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό.

πριν και μετά την απώλεια 5 κιλών την εβδομάδα

Είναι καλύτερα να ακούσετε τις συμβουλές των διατροφολόγων και να χάσετε σταδιακά βάρος, τηρώντας τον αποδεκτό κανόνα για το σώμα:

 • με αρχικό βάρος άνω των 120 κιλών, είναι αρκετά αποδεκτό να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες.
 • με σωματικό βάρος 100 έως 20 κιλά, μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε τρεις εβδομάδες.
 • Αλλά για όσους δεν έχουν φτάσει τα 100 κιλά, είναι καλύτερο να μην χάσετε βάρος γρηγορότερα από 5 κιλά το μήνα.

Με αυτήν την απώλεια βάρους, το σώμα έχει χρόνο να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες και οι μεταβολικές διεργασίες δεν επιβραδύνονται. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος δεν επιστρέφει αμέσως μετά τη διακοπή της διατροφής, όπως μετά από μια ρητή απώλεια βάρους.

Σπουδαίος! Η έντονη σωματική δραστηριότητα αντενδείκνυται σε άτομα που είναι σοβαρά υπέρβαρα. Αλλά για αυτούς είναι πολύ πιθανό να χάσετε 5 κιλά σε δύο εβδομάδες ακολουθώντας τις αρχές της υγιεινής διατροφής, κάτι που είναι καλύτερο να μάθετε από έναν διατροφολόγο.

Κριτικές και αποτελέσματα

Οι διατροφολόγοι λένε ότι η απώλεια 5 κιλών σε 2 εβδομάδες χωρίς βλάβη στην υγεία είναι δυνατή μόνο εάν συνδυάσετε τη σωστή διατροφή με μέτρια σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, για να λάβετε το αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να ζήσετε σε αυτήν τη λειτουργία για έναν ολόκληρο μήνα.

Στην αρχή το βάρος θα φύγει πιο γρήγορα, αλλά τότε θα αρχίσει να σταθεροποιείται. Αυτό είναι γνωστό ως «φαινόμενο οροπέδιο» όταν το σώμα προσαρμόζεται σε έναν νέο τρόπο ζωής και σταματά να χάνει βάρος. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος περισσότερο, πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων ή να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητα.

Υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ξέρουν πώς να χάσουν σχεδόν ένα μέγεθος τη νύχτα. Μιλάμε για τη χρήση σκόνης μαγνησίου διαλυμένου σε νερό για απώλεια βάρους, η οποία λαμβάνεται το βράδυ μετά το δείπνο. Το φάρμακο έχει έντονο καθαρτικό αποτέλεσμα και πραγματικά σας κάνει να χάσετε ένα κιλό ή δύο το πρωί. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αφυδατώνει σε μεγάλο βαθμό το σώμα και, με συχνή χρήση, οδηγεί σε δυσκοιλιότητα και εντερική δυσβολία. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές εάν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά όχι περισσότερο.

Σημαντική σημείωση

Πατινάζ με κύλινδρο για μείωση του βάρους κατά 5 κιλά την εβδομάδα

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να ζείτε έναν υγιή τρόπο ζωής και να ασκείστε τακτικά. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα αερόμπικ ή γυμναστική.

Παιχνίδια με μπαλάκια, κολύμπι, κύλιση, ποδηλασία - όλα αυτά είναι υπέροχα για την οικοδόμηση μυών, την καύση θερμίδων και τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους.

Θα εκπλαγείτε να μάθετε πόσα μπορείτε να χάσετε 5 κιλά απλά κόβοντας ζάχαρη, αλκοόλ και άλλα ανθυγιεινά τρόφιμα από τη διατροφή σας! Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά, ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα άλλο, το βάρος θα αρχίσει να απομακρύνεται.

Και αν βοηθήσετε λίγο το σώμα, το σώμα θα αλλάξει γρήγορα προς το καλύτερο. Άρα, ίσως δεν πρέπει να βιαστείτε, αλλά είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τον φυσικό και χρήσιμο τρόπο;