Οι περισσότερες δίαιτες

Η παχυσαρκία και η απώλεια βάρους σε δίαιτα είναι τα πιο δυνατά

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από τις καλύτερες δίαιτες: τις πιο αποτελεσματικές, τις πιο εύκολες, τις πιο γρήγορες και τις καλύτερες δίαιτες. Πώς μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο για τον εαυτό σας;

Δυστυχώς, η καλύτερη δίαιτα για ένα άτομο δεν είναι καθόλου κατάλληλη για ένα άλλο. Επομένως, πριν αποφασίσετε για μια δίαιτα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες τις πτυχές και να εστιάσετε στην επιλογή που θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό.

Ανάλογα με την ποσότητα του περιττού λίπους, μπορείτε να επιλέξετε μια σύντομη ή μεγάλη δίαιτα. Μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, για παράδειγμα, οι γρήγορες δίαιτες ή οι μέρες νηστείας θα βοηθήσουν τέλεια. Αν υπάρχουν πολλά περιττά κιλά, θα πρέπει να κάνετε μακροχρόνια δίαιτα, τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Εάν πάσχετε από χρόνιες ασθένειες ή αλλεργίες σε ορισμένα τρόφιμα, πρέπει να επιλέξετε μια δίαιτα που όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά βοηθά και στην αποφυγή δυσάρεστων εκδηλώσεων της νόσου.

Και να θυμάστε ότι η καλύτερη δίαιτα δεν πρέπει να σας προκαλεί καμία ταλαιπωρία. Θα πρέπει να αισθάνονται καλά και να έχουν καλή διάθεση. Πρέπει να είσαι ήρεμος για να μην βλάψει η δίαιτα.

Η πιο γρήγορη δίαιτα

Οι γρήγορες δίαιτες είναι δίαιτες που έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Συχνά παρέχουν ένα βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να τα έχετε στο οπλοστάσιό σας για έκτακτες ανάγκες. Τέτοιες δίαιτες μπορεί να είναι είτε μονοδίαιτες είτε δίαιτες χαμηλών θερμίδων.

Οι μονο δίαιτες περιλαμβάνουν μέρες νηστείας με κεφίρ, φαγόπυρο, μήλα και τηγανητές πατάτες. Αυτές οι δίαιτες μπορούν να παραταθούν για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες, αλλά είναι καλύτερα να μην τις καταχραστείτε, καθώς το σώμα έχει σοβαρή έλλειψη βιταμινών και μετάλλων.

Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τη διατροφή σας σε 4 μήλα, ένα λεμόνι, 200 γραμμάρια βραστό άπαχο κρέας και μερικά κομμάτια ξερό ψωμί.

Ένας άλλος τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα είναι να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό πριν από κάθε γεύμα και μετά θα πρέπει να τρώτε μια μεγάλη μερίδα σαλάτας με λάδι και χυμό λεμονιού ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Ως γεύμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστά αυγά, βραστό άπαχο κρέας ή δημητριακά.

Η πιο εύκολη δίαιτα

Ένα από τα πιο απλά είναι η δίαιτα με το νερό. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τη διατροφή σας ή να ακολουθήσετε κάποιο ειδικό μενού. Λίγο πριν το φαγητό, πρέπει να πιείτε ένα ή δύο ποτήρια ζεστό νερό. Έτσι, το νερό θα πάρει τη θέση του φαγητού στο στομάχι, το οποίο δεν θα του επιτρέψει να γεμίσει με περίσσεια τροφής.

Η πιο αποτελεσματική δίαιτα

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι η λεγόμενη πρωτεϊνική δίαιτα. Βασίζεται στον υπολογισμό των πόντων που απονέμονται για τη χρήση πρωτεϊνικών προϊόντων ανά ημέρα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε 20 πόντους στην αρχή της δίαιτας, μετά τα 40.

Η καλύτερη δίαιτα

Πολλές δίαιτες ανταγωνίζονται για αυτόν τον τίτλο, αλλά οι θαυμαστές του System 60 τον θεωρούν τον πιο αποτελεσματικό. Δεν το λένε καν δίαιτα, το λένε διατροφικό σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάθεσαι για μια εβδομάδα, να χάσεις μερικά κιλά και να αρχίσεις να τρως με τον παλιό τρόπο. Στην ιδανική περίπτωση, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σύστημα, θα πρέπει να κάθεστε πάνω του όλη σας τη ζωή.

Επιπλέον, το σύστημα -60 είναι αρκετά απλό και ποικίλο, η κατανάλωση σύμφωνα με αυτό το σύστημα δίνει στο σώμα όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Αυτή η δίαιτα θεωρείται επίσης η πιο ασφαλής, δεν υπάρχουν παραβιάσεις του γαστρεντερικού σωλήνα ή άλλων συστημάτων του σώματος.

Αυτό το διατροφικό σύστημα βασίζεται στις αρχές της ξεχωριστής διατροφής, καθώς και στο γεγονός ότι το πρωί όλες οι θερμίδες καίγονται λόγω της ζωτικής δραστηριότητας του σώματος και δεν έχουν χρόνο να εναποτεθούν με τη μορφή στρωμάτων λίπους.

Έτσι μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε για πρωινό. Δεν υπάρχει λοιπόν συνεχής σκέψη για ένα συγκεκριμένο πιάτο (σοκολάτα, τηγανητές πατάτες ή ζυμαρικά), όπως συμβαίνει συχνά με αυστηρές δίαιτες με σαφές μενού.

Για μεσημεριανό, μπορείτε να φάτε λαχανικά σε συνδυασμό με κρέας και ψάρι (δηλαδή υδατάνθρακες με πρωτεΐνη), αλλά οι πατάτες και τα ζυμαρικά δεν μπορούν να συνδυαστούν με κρέας. Για παράδειγμα, όταν μαγειρεύονται σε ζωμό σε σούπες, δεν μπορείτε να προσθέσετε πατάτες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γαλακτοκομικό ή ξινόγαλα με κανονικά λιπαρά.

Το βραδινό είναι το πιο περίπλοκο γεύμα, υπάρχουν ξεχωριστές ομάδες τροφίμων που μπορούν να καταναλωθούν. Για παράδειγμα μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι ή λαχανικά ή δημητριακά. Όλα τα πιάτα είναι είτε βραστά, είτε στο φούρνο ή στον ατμό. Αυτές οι ομάδες προϊόντων δεν πρέπει να αναμειγνύονται. Το δείπνο πρέπει να τελειώνει το αργότερο 4 ώρες πριν τον ύπνο, μετά από το οποίο μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί και μερικά κομμάτια τυρί.

Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση είναι η υποχρεωτική άσκηση, τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.