τρέξιμο για να χάσεις βάρος

Το τρέξιμο για απώλεια βάρους είναι ένα παραγωγικό και οικονομικό άθλημα. Η αποτελεσματικότητα έγκειται στο γεγονός ότι κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος, όλες οι μυϊκές ομάδες λειτουργούν. Το να τρέξετε σωστά και να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης είναι σημαντικό για την απώλεια βάρους. Προσδιορίστε ποια τεχνική είναι πιο κατάλληλη για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και φτιάξτε ένα κατά προσέγγιση πρόγραμμα για αρχάριους.

Τρέξτε το βράδυ ή το πρωί για να χάσετε βάρος - εσείς αποφασίζετε. Η επιλογή των σωστών αθλητικών ενδυμάτων για τρέξιμο και η επιλογή ενός προπονητικού χώρου είναι η μισή μάχη. Η προπόνηση τρεξίματος για απώλεια βάρους μπορεί επίσης να γίνει στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους. Η σωστή τεχνική τρεξίματος και αναπνοής είναι σημαντική. Τα προγράμματα απώλειας βάρους είναι πολλά, με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ιδανικά καταρτίζεται από έναν προπονητή, λαμβάνοντας υπόψη μεμονωμένες ιδιαιτερότητες και πιθανές αντενδείξεις για το τρέξιμο για απώλεια βάρους.

Για να έχετε μια όμορφη και σε καλή σιλουέτα, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωματική δραστηριότητα τακτικό μέρος της ζωής σας. Πολλοί πιστεύουν ότι για να χάσουν βάρος αρκεί να ακολουθήσουν κάθε είδους θρεπτικές δίαιτες. Ναι, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά με τη βοήθεια μιας περιορισμένης δίαιτας. Ωστόσο, το δέρμα θα παραμείνει χαλαρό και χαλαρό και οι μύες θα είναι αδύναμοι. Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική. Το τρέξιμο για να χάσετε βάρος είναι μια αποτελεσματική σωματική προπόνηση. Η άσκηση καίει λίπος και επιταχύνει το μεταβολισμό, κορεσμό του σώματος με οξυγόνο, ενισχύει τους μύες και αποκαθιστά τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

τρέξιμο για να χάσεις βάρος

Ο τρόπος ζωής μας στις συνθήκες της σύγχρονης πραγματικότητας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σωστός. Το καθημερινό άγχος, τα σνακ, η περιορισμένη σωματική δραστηριότητα, η έλλειψη ύπνου συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους στο σώμα, από το οποίο είναι δύσκολο να απαλλαγούμε.

Η αποτελεσματικότητα του τρεξίματος για απώλεια βάρους:

 1. Κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος, όλοι οι μύες αρχίζουν να λειτουργούν.
 2. Το επίπεδο χοληστερόλης μειώνεται.
 3. Το τρέξιμο επιταχύνει τον μεταβολισμό.
 4. Το έργο της καρδιάς και του αγγειακού συστήματος βελτιώνεται.
 5. Το κυκλοφορικό σύστημα είναι κορεσμένο με οξυγόνο.
 6. Το σώμα καθαρίζεται από τοξίνες και τοξίνες.
 7. Βελτιώνει τον συντονισμό των κινήσεων.
 8. Η αντίσταση του οργανισμού στις λοιμώξεις βελτιώνεται.
Το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος όταν συνδυάζετε την άσκηση με τη σωστή διατροφή.

Το τρέξιμο είναι για όλους. Εξάλλου, αυτή είναι μια φυσική διαδικασία από τη φύση της. Αυτό δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση και δεξιότητες. Απλά ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα τρεξίματος για τεχνική απώλειας βάρους και διατήρησης.

Σωστή τεχνική τρεξίματος για απώλεια βάρους

Πριν μιλήσουμε για το τι συνιστά το σωστό τρέξιμο για απώλεια βάρους, προσδιορίζεται πρώτα η τεχνική του τρεξίματος.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα ημερολόγιο που να καταγράφει τον χρόνο εκτέλεσης, τα χιλιόμετρα, τις θερμίδες ανά ημέρα και το βάρος. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδο και να προβλέψετε το καθεστώς σας. Η προπόνηση πρέπει να φέρει χαρά στο άτομο που χάνει βάρος και να μην οδηγεί σε εξάντληση και δύσπνοια.

να τρέξει

Το τζόκινγκ συνιστάται 3-4 φορές την εβδομάδα. Για να χάσεις τα περιττά κιλά, χρειάζονται 3 μήνες έντονης προπόνησης. Πριν το μάθημα, ασκήσεις προθέρμανσης (8-10 λεπτά). Στη συνέχεια τρέξτε για 8-12 λεπτά. Ο ρυθμός θα αυξηθεί (η διαδικασία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 10 λεπτά). Η προπόνηση τελειώνει με περπάτημα (15 λεπτά).

Το κλασικό τζόκινγκ (τζόκινγκ) για τρεις μήνες θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Τον δεύτερο μήνα, η συχνότητα των τρεξίματος είναι ίδια με τον προηγούμενο. Ωστόσο, το στάδιο δεν βασίζεται στο τρέξιμο, αλλά στις σωματικές ασκήσεις. Κάντε ζέσταμα για την πρώτη εβδομάδα (10 λεπτά) και στη συνέχεια τρέξτε για μισή ώρα. Η προπόνηση τελειώνει με περπάτημα και διατάσεις (10 λεπτά).

Τη δεύτερη εβδομάδα, συνιστάται να ξεκινήσετε τα μαθήματα με 10λεπτο αθλητικό περπάτημα και να συνεχίσετε με 15λεπτο επιταχυνόμενο τρέξιμο μέχρι τις σκάλες. Τρέξιμο 10 λεπτά και περπάτημα 7-10 λεπτά.

Την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα του δεύτερου μήνα, τα μαθήματα ξεκινούν με προθέρμανση 8-10 λεπτών και τρέξιμο 10-12 λεπτών. Ολοκληρώστε με σχοινάκι (5-8 λεπτά) και περπάτημα (8-10 λεπτά).

Ο τρίτος μήνας θα είναι δύσκολος. Η πρώτη εβδομάδα της προπόνησης ξεκινά με προθέρμανση και τρέξιμο 40 λεπτών. Το μάθημα τελειώνει με 8-12 λεπτά περπάτημα. Η προπόνηση ξεκινά τη δεύτερη εβδομάδα. Το 40λεπτο τρέξιμο τελειώνει με αργό περπάτημα και διατάσεις. Στο τέλος του μήνα, η συνεδρία ξεκινά με 5-7 λεπτά περπάτημα, ανηφορικό τρέξιμο (12-15 λεπτά), μετά τρέξιμο (5-7 λεπτά) και τελειώνει με 8-10 λεπτά περπάτημα.

Όταν κάνετε τζόκινγκ με εμπόδια: βήματα, βουνά, ανατροπές - η ενέργεια καταναλώνεται πιο γρήγορα, επομένως η διαδικασία απώλειας βάρους επιταχύνεται.

υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο

Η καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους πραγματοποιείται με τη βοήθεια του τρεξίματος με εκκρεμές - αυτή είναι η εκπαίδευση για μικρές αποστάσεις (όχι περισσότερες από 100 μέτρα). Ένα χαρακτηριστικό των τάξεων είναι ότι όταν ξεπερνά ένα τμήμα, ο αθλητής σταματά και αγγίζει το σημάδι. Η προπόνηση βελτιώνει τον συντονισμό, αναπτύσσει την αντοχή και απαλλάσσεται από τα περιττά κιλά.

Το τρέξιμο με λεωφορείο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το σώμα δυνατό και ανθεκτικό

τρέχω

Η ιδιαιτερότητα αυτού του τρεξίματος είναι η ταχύτερη δυνατή ταχύτητα. Τα μαθήματα αποκλειστικά σε αυτό το άθλημα δεν συνιστώνται από τους γιατρούς λόγω της υπερβολικής καρδιοφόρτωσης.

Πρόγραμμα Sprint για αρχάριους:

 1. Ασκήσεις προθέρμανσης - 15-20 λεπτά, ελαφρύ τζόκινγκ και διατάσεις.
 2. Αγώνες σπριντ σε απόσταση 100 m έως 2-6 km. Οι νεοφερμένοι τρέχουν 300 ή 500 μ.
 3. Η προπόνηση τελειώνει με 15 λεπτά περπάτημα ή διατάσεις. Αυτό μειώνει τον μυϊκό πόνο και τον «δροσίζει».

Το τρέξιμο σπριντ συνδυάζεται με διατάσεις και σωματικές ασκήσεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους.

διαλειμματικό τρέξιμο

Το διαλειμματικό τρέξιμο είναι καλό για την απώλεια βάρους. Το πλεονέκτημα είναι ότι το λίπος καίγεται και μετά την προπόνηση. Ένα χαρακτηριστικό του τρεξίματος είναι η συνεχής αλλαγή στην ταχύτητα.

Ασκηθείτε 3-4 φορές την εβδομάδα και διαρκούν 10-35 λεπτά. Γίνεται προθέρμανση πριν το μάθημα. Η προπόνηση τελειώνει με περπάτημα.

Πρόγραμμα διαλειμματικής λειτουργίας:

 1. Ξεκινήστε το τζόκινγκ - 5 λεπτά.
 2. Δίνεται επιτάχυνση - 3 λεπτά.
 3. Ο ρυθμός χάνεται μέχρι τη στιγμή που ο καρδιακός παλμός και η αναπνοή επανέρχονται στο φυσιολογικό.
 4. Κινούνται με μέση ταχύτητα για 6-10 λεπτά.

Ο τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να εναλλάσσετε 1 λεπτό τρέξιμο με 4 λεπτά γρήγορο περπάτημα. Ο χρόνος σταδιακά μειώνεται.

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Το σπριντ προτείνεται από πολλούς προπονητές. Η προπόνηση είναι ελάχιστη και οι προβληματικές περιοχές διορθώνονται γρήγορα.

Οι δραστηριότητες μικρών αποστάσεων περιλαμβάνουν:

 • υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο;
 • Τρέχω;
 • διαλειμματικό τρέξιμο.

Η προπόνηση με αυξημένο φορτίο «στεγνώνει» τους μύες.

Το Sprint στεγνώνει καλά τους μύες και λειτουργεί γρήγορα σε προβληματικές περιοχές του σώματος

τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων

Με τη βοήθεια του τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων για απώλεια βάρους, η εργασία του νευρικού συστήματος, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων θα βελτιωθεί επίσης. Για το αποτέλεσμα, συνιστάται η προσθήκη σωματικών ασκήσεων και στοιχείων διαλειμματικής προπόνησης στο πρόγραμμα.

Η τεχνική του τρεξίματος είναι σημαντική εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Αλλά ο τόπος της μελλοντικής εκπαίδευσης είναι πιο σημαντικός, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 1. σκάλα. Αποτελεσματική μέθοδος απώλειας βάρους. Ειδικά αν έχεις κυτταρίτιδα. Αρκεί να τρέχεις στον 5ο όροφο κάθε μέρα. Ξεκινήστε με 2-3 φορές. Το φορτίο αυξάνεται κάθε μέρα. Ο συνδυασμός του τρεξίματος στις σκάλες με ένα περιτύλιγμα φέρνει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
 2. Στάδιο. Εξοπλισμένο με ειδική επίστρωση που δεν θα σας επιτρέψει να τραυματιστείτε και να γλιστρήσετε. Επιπλέον, στο γήπεδο έρχονται ομοϊδεάτες που δεν σε αφήνουν να ξεκουραστείς.
 3. ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Δημοφιλές μέρος για τρέξιμο. Πολλοί γιατροί είναι αντίθετοι στο τρέξιμο στα πεζοδρόμια λόγω της πιθανότητας αγγειακής βλάβης. Συνιστάται η αγορά παπουτσιών με αμορτισέρ που θα αμβλύνουν τη δύναμη της πρόσκρουσης.
 4. γυμναστήριο. Κατάλληλο για προπόνηση σπριντ, τρέξιμο με εκκρεμές.
 5. Σπίτια στην πίστα για τζόκινγκ. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε και να μειώσετε το φορτίο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ξεκινήστε με προθέρμανση και αργό περπάτημα (8-10 λεπτά). Ο ρυθμός αυξάνεται στα 6-7 km / h (4-6 λεπτά, κλίση - 6 μοίρες), μετά από - 7-10 km / h. Το μάθημα τελειώνει με τρέξιμο υψηλής ταχύτητας (3 λεπτά, χωρίς κλίση) και περπάτημα.
Το ανέβασμα σκαλοπατιών βοηθά να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα

Για να χάσεις τα περιττά κιλά, πρέπει να τρέξεις στη θέση του. Κατάλληλο για όσους ντρέπονται να ασκούνται δημόσια. Πρέπει να ασκείστε 15-20 λεπτά στο σπίτι κάθε μέρα. Χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους: σηκώστε τα γόνατά σας μέχρι το στήθος σας ή αγγίξτε το πίσω μέρος του μηρού σας με τις φτέρνες σας. Οι συστηματικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να χάσετε έως και 5 κιλά σε 1 εβδομάδα.

πρόγραμμα αδυνατίσματος

Οι εκπαιδευτές συνιστούν να τηρείτε το πρόγραμμα προπόνησης. Πρέπει να τρέχεις κάθε δεύτερη μέρα. Κατά την άσκηση, θα πρέπει να προσέχετε τον καρδιακό ρυθμό. Συνήθως δεν υπερβαίνουν το 50-60% του αρχικού δείκτη.

Η καύση λίπους συμβαίνει με αύξηση του καρδιακού ρυθμού κατά 75%.

Ένας υποχρεωτικός κανόνας του προγράμματος είναι η αύξηση του χρόνου προπόνησης κατά 3-4 λεπτά με μια εβδομάδα. Και για να μην καταπονούνται οι μύες, καλό είναι να τρέχετε κάθε 4 εβδομάδες ταυτόχρονα με τις προηγούμενες.

Ο πίνακας δείχνει την κατανάλωση θερμίδων κατά το τρέξιμο

είδος τρεξίματος

Θερμίδες που καίγονται ανά 1 ώρα ανά 1 κιλό βάρους (kcal)

Θερμίδες που καίγονται ανά 60 κιλά βάρους (kcal)

Κλασικό τρέξιμο

13. 3

798

Ανεβείτε τις σκάλες

12. 9

774

Κλασικός φορτωτής:

 • 1 μήνα. Υπάρχει προετοιμασία της καρδιάς, των μυών, η ανάπτυξη της σωστής αναπνοής. Την πρώτη εβδομάδα τα μαθήματα διαρκούν 15 λεπτά. Η προπόνηση γίνεται με αργό ρυθμό χωρίς επιτάχυνση. Κάθε εβδομάδα ο χρόνος αυξάνεται κατά 5 λεπτά. Την τρίτη εβδομάδα, το κλασικό τρέξιμο με επιτάχυνση (περίπου 8 λεπτά) μπορεί να διαφοροποιηθεί.
 • 2 μήνες. Προσαρμογή. Συνιστάται η προσθήκη σωματικής άσκησης (8 λεπτά). Διατίθενται 15 λεπτά για την προθέρμανση. Κλασικό τρέξιμο με επιτάχυνση και αλλαγή ρυθμού.
 • 3 μήνες. καύση λίπουςΗ διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 1 ώρα. 40 λεπτά αφιερώνονται στο τρέξιμο, τα υπόλοιπα - εντατικές σωματικές ασκήσεις, διατάσεις, προθέρμανση.

Εστιάστε στα δικά σας συναισθήματα. Εάν κατά τη μετάβαση στο στάδιο το σώμα «εκφράζει» τη μη διαθεσιμότητα με τη μορφή σκουρόχρωμου ματιού, έντονης δύσπνοιας, ταχυκαρδίας, παραμένουν στο προηγούμενο στάδιο.

Με δύσπνοια και σκουρόχρωμα μάτια, είναι καλύτερα να σταματήσετε την άσκηση.

Πώς τρέξιμο για να χάσετε βάρος;

Πολλοί πιστεύουν ότι το τρέξιμο είναι μια εύκολη δραστηριότητα, αλλά δεν είναι. Όσον αφορά την προπόνηση, όλα είναι σημαντικά: σωστή αναπνοή, καρδιακοί παλμοί, φόρτιση, ταχύτητα, εξοπλισμός και ακόμη και χρόνος τζόκινγκ.

Είναι η ώρα του μαθήματος που προκαλεί αντιπαραθέσεις σε πολλούς. Κάποιοι πιστεύουν ότι το τρέξιμο το πρωί είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους, ενώ άλλοι τείνουν να πιστεύουν ότι το τζόκινγκ το βράδυ είναι μια επιλογή για να χάσεις τα περιττά κιλά.

Τρέξιμο το πρωί - από τις 6. 30 έως τις 7. 30. Αυτή τη στιγμή, η σωματική δραστηριότητα γίνεται στο μέγιστο αντιληπτή από το σώμα μας. Δεν έχει νόημα να παλεύεις με τις προπονήσεις κάθε πρωί. Απασχολημένος σε μια μέρα.

Δυστυχώς, αυτή η ώρα δεν είναι κατάλληλη για όλους, αλλά δεν πρέπει να ενθουσιαστείτε πολύ γιατί υπάρχουν εναλλακτικές αιχμές δραστηριότητας - από τις 11: 00 έως τις 12: 00, από τις 16: 00 έως τις 18: 00.

Κατά το τζόκινγκ, παρακολουθούν την αναπνοή, τον καρδιακό παλμό και τους παλμούς. Η αποκατάσταση ενός κανονικού ρυθμού δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα μετά το τέλος των μαθημάτων. Με τη βοήθεια ειδικών ηλεκτρονικών συσκευών ελέγχουν τον παλμό, τον καρδιακό παλμό, την απόσταση που διανύθηκε ακόμα και τον αριθμό των βημάτων.

Η επιφάνεια στην οποία εκτελείται το τρέξιμο είναι επίσης σημαντική. Καλύτερα να μην προπονείσαι στην άσφαλτο. Εάν είναι δυνατό να περπατήσετε μέσα από δασικό πάρκο ή εξοχικές λωρίδες, προτιμώνται. Ελλείψει ευκαιρίας επιλέγονται ειδικά παπούτσια με σόλες που απορροφούν τους κραδασμούς.

Το τρέξιμο στο πάρκο είναι πιο εύκολο από το τρέξιμο στην άσφαλτο, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τα σωστά ρούχα και παπούτσια

Η θερμοκρασία του αέρα λαμβάνεται επίσης υπόψη αν θέλετε να τρέξετε. Οι προπονητές συνιστούν να μην προπονείστε στη ζέστη (θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς). Το καλοκαίρι οδηγούν το πρωί. Σε σοβαρούς παγετούς, η προπόνηση δεν συνιστάται επίσης λόγω της πιθανότητας υποθερμίας ή ιογενούς μόλυνσης.

Για να μην φαίνεται μονότονη και μονότονη η διαδικασία, αλλάζει η διαδρομή προπόνησης. Η ιδανική επιλογή θα ήταν να αναπτύξετε τη διαδρομή εκ των προτέρων.

Όσο για το μήκος διαδρομής. Δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα και λιγότερο από 30-40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της μονότονης προπόνησης, η καύση λίπους ξεκινά ακριβώς μετά την πάροδο του καθορισμένου χρόνου.

Εάν θέλετε να τρέξετε, θα ληφθεί υπόψη το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Σε περίπτωση παχυσαρκίας, οι ειδικοί συστήνουν την έναρξη της άσκησης με το περπάτημα. 20 λεπτά για πρώτη φορά. Η προπόνηση γίνεται κάθε δεύτερη μέρα. Με το παρακάτω μάθημα, η διάρκεια παρατείνεται κατά 5 λεπτά. Μετά από 3 εβδομάδες αρχίζουν να ανεβάζουν το ρυθμό.

Η προπόνηση είναι σωστή όταν αισθάνεστε μια ώθηση στη δύναμη, τη δραστηριότητα, τη ζωντάνια και την καλή διάθεση μετά από ένα τρέξιμο. Σε περίπτωση υπνηλίας, κόπωσης, ερεθισμού, μειώστε το φορτίο.

Η προπόνηση στο κρύο μπορεί να προκαλέσει κρυολόγημα, επομένως πρέπει να φοράτε θερμικά εσώρουχα

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συνιστάται να ακούτε το σώμα σας. Αλλάζεις ρυθμό, επιταχύνεις, τραντάζεσαι για να καταλάβεις ποιο φορτίο είναι το βέλτιστο.

Το περπάτημα στο τέλος μιας προπόνησης είναι σημαντικό για να επαναφέρετε την αναπνοή και τον καρδιακό σας ρυθμό στο φυσιολογικό. Μετά την προπόνηση μπορείτε να κάνετε ένα δροσερό ντους και να πιείτε ένα ποτήρι νερό. Φάτε πρωινό 1 ώρα μετά το τρέξιμο.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, συνδυάστε τη φυσική προπόνηση με τη σωστή διατροφή. Συνιστάται να αποφεύγετε τα ακόλουθα:

 • αλεύρι, γλυκό, τηγανητό?
 • Αλκοόλ;
 • βραδινά γεύματα.

Βασιστείτε σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, λευκό κρέας. Μην ξεχνάτε το υγρό. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 1, 5 λίτρο νερό την ημέρα. Φάτε 1, 5 ώρα πριν το μάθημα.

Μετά τις πρώτες προπονήσεις, οι μύες θα πονάνε και θα πονάνε συνεχώς. Αυτός ο χρόνος πρέπει να είναι βιωμένος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε χωρίς μαθήματα.

Μέχρι το τζόκινγκ να γίνει σύστημα, οι μύες μπορεί να πονάνε

Πιθανές αντενδείξεις για τζόκινγκ για απώλεια βάρους

Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που δεν προτείνονται για βαριά φορτία. Μεταξύ των αντενδείξεων για το τρέξιμο είναι:

 1. Ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.
 2. Υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία συχνά συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις.
 3. φλεβεύρωση.
 4. Κρυολογήματα στο οξύ στάδιο, αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 5. φλεγμονώδεις διεργασίες.
 6. Παθήσεις του θυρεοειδούς.
 7. Άσθμα και άλλες παθολογίες του αναπνευστικού.

Εάν έχετε χρόνιες ασθένειες σταδίου, εάν θέλετε να χάσετε βάρος τρέχοντας, πηγαίνετε στο γιατρό.

Στην περίπτωση των κιρσών, το πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό.

Τρέξιμο για απώλεια βάρους: η σωστή επιλογή εξοπλισμού

Η επιλογή του ρουχισμού είναι σημαντική στον αθλητισμό. Εξάλλου, η άνεση και η άνεση κατά το τρέξιμο εξαρτώνται από την ποιότητά του.

Ο στενός και ογκώδης εξοπλισμός προκαλεί ταλαιπωρία και ενόχληση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Αν αποφασίσετε να τρέξετε χειμώνα, επιλέγετε ειδικά θερμικά ρούχα που αποθηκεύουν θερμότητα και σας προστατεύουν από το κρύο.

Τα παπούτσια είναι ένα σημαντικό μέρος της ένδυσης ενός δρομέα. Δεν συνιστάται να φοράτε στενά αθλητικά παπούτσια. Θα τρίψουν τα πόδια σας και θα διαταράξουν την κανονική ροή του αίματος.

Φορέστε παπούτσια με κάλτσες χωρίς ραφή που αφήνουν την υγρασία να περάσει. Για να επιτρέψετε στο πόδι να αναπνέει, επιλέξτε sneakers με διχτυωτό επάνω μέρος και αμορτισέρ στην περιοχή των δακτύλων και της σόλας. Τα λεπτά πέλματα για περπάτημα στην άσφαλτο δεν είναι κατάλληλα. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού μετά από επαφή με σκληρή επιφάνεια.

Αν αποφασίσετε να τρέξετε το καλοκαίρι, προτιμάτε αθλητικά ρούχα που απομακρύνουν την υγρασία και αφήνουν τον αέρα να περάσει όταν ο καιρός είναι ζεστός. Ένα ελαφρύ συνθετικό μπλουζάκι που δεν απορροφά την υγρασία είναι κατάλληλο για αυτό.

Σε ζεστό καιρό, αντί για παντελόνια και κολάν φοριούνται σορτς. Μην ξεχνάτε το καπέλο που προστατεύει από τον ήλιο και τη θερμοπληξία.

Τα άνετα παπούτσια για τρέξιμο βελτιώνουν την απόδοση

Σωστή αναπνοή κατά το τρέξιμο για απώλεια βάρους

Η φυσιολογική διαδικασία αναπνοής κατά το τρέξιμο αυξάνει τη ροή του οξυγόνου στον μυϊκό ιστό και αποτρέπει την υπερφόρτωση της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Κανόνες αναπνοής:

 1. Κλασικό τρέξιμο. Εισπνεύστε βαθιά, 3 βήματα, εκπνεύστε. Εάν δεν υπάρχει επαρκής αέρας, μειώστε τον αριθμό των βημάτων σε 2.
 2. Σπριντ ή διαλειμματικό τρέξιμο. Εισπνεύστε βαθιά και εκπνεύστε απότομα. Η αποβολή του αέρα από το στήθος σας επιτρέπει να πάρετε μια βαθιά αναπνοή μετά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αναπνέουν από τη μύτη τους όταν ασκούνται. Όταν αναπνέετε από το στόμα σας στο δρόμο, σκόνη και βλαβερά βακτήρια εισέρχονται στους βρόγχους και την τραχεία.

Τα κορίτσια ονειρεύονται μια όμορφη σιλουέτα και ένα τονωμένο σώμα. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να επισκεφτούν ακριβά γυμναστήρια, όπου η όλη διαδικασία διευθύνεται από έναν personal trainer. Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα μηχανήματα άσκησης και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος. Αυτό το άθλημα βελτιώνει την υγεία, αναπτύσσει την αντοχή και βελτιώνει τη λειτουργία σχεδόν όλων των συστημάτων και οργάνων.