Πώς να χάσετε βάρος σε μια δίαιτα καρπούζι - μενού για κάθε μέρα, αποτελέσματα και αντενδείξεις

Φίλοι, ο Αύγουστος είναι εδώ. Τα καρπούζια εμφανίστηκαν σε αφθονία στα ράφια. Ωστόσο, δεν συνιστάται να φάτε ένα πρώιμο μούρο, καθώς συσσωρεύει πολύ καλά νιτρικά άλατα. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε να τρώτε αυτά τα νόστιμα φρούτα από τα μέσα Αυγούστου.

Και αυτή την περίοδο, πολλά κορίτσια κάνουν δίαιτα με καρπούζι για να χάσουν τα περιττά κιλά. Σε αυτό το άρθρο θέλω να γράψω την αλήθεια για αυτό το θαυματουργό μούρο, τις ευεργετικές του ιδιότητες και τις αντενδείξεις χρήσης.

Και, φυσικά, θα γράψω γιατί η δίαιτα των 20 κιλών με καρπούζι την εβδομάδα μπορεί να είναι μια τεράστια απογοήτευση για εσάς.

Δίαιτα καρπούζι για απώλεια βάρους

διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια ειδική φυσιολογική κατάσταση του σώματος όταν, για την πλήρη ανάπτυξη του μωρού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κορεστεί εντατικά το σώμα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Για το λόγο αυτό, το φθινόπωρο του έτους, στις μέλλουσες μητέρες παρουσιάζεται μια δίαιτα με καρπούζι, η οποία θα τους επιτρέψει να αντισταθμίσουν πλήρως την έλλειψη χρήσιμων θρεπτικών συστατικών.

Επιπλέον, αυτό το διατροφικό σύστημα βοηθά στον καθαρισμό των εντέρων από συσσωρευμένες τοξίνες και περίσσεια υγρών.

Η ουσία της δίαιτας είναι η χρήση πολτού καρπουζιού κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ποσότητα που δεν υπερβαίνει τα 5 κιλά / ημέρα, ενώ είναι σημαντικό για μια έγκυο γυναίκα να παρακολουθεί την ευημερία της. Σε περίπτωση απουσίας αρνητικής αντίδρασης από το σώμα, η τεχνική μπορεί να συνεχιστεί

Σε περίπτωση απουσίας αρνητικής αντίδρασης από το σώμα, η τεχνική μπορεί να συνεχιστεί.

Λόγω της έντονης διουρητικής δράσης του μούρου, η δίαιτα με καρπούζι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει σχεδιαστεί για μόνο 5 ημέρες. Ταυτόχρονα, το καθημερινό μενού των μέλλουσες μητέρες μπορεί να συμπληρωθεί με τυρί cottage 200 g, χυλό ρυζιού 150 g, καθώς και μέτρια ποσότητα ψωμιού σίκαλης (2-3 φέτες).

Στο τέλος της δίαιτας, είναι σημαντικό να ολοκληρώσετε σωστά τη δίαιτα με καρπούζι, ώστε να μειωθεί το στρες στο σώμα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε το παρακάτω μενού για 10 ημέρες:

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε το παρακάτω μενού για 10 ημέρες:

 • Πρωινό - πλιγούρι - 200 γρ. , σκληρό τυρί 9% - 100 γρ. ;
 • Μεσημεριανό - βραστό φιλέτο πουλερικών ή ψαριού - 200 g, σαλάτα από αγγούρια, λάχανο, καρότα - 150 g, σκληρό τυρί 9% - 50 g.
 • Βραδινό - καρπούζι - 400 γρ.

Για να προσδιορίσετε το επίπεδο των νιτρικών αλάτων στα καρπούζια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - ένα νιτρόμετρο. Ελλείψει αυτού του εξοπλισμού, οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ενός ριγέ μούρου.

Συστάσεις, η τήρηση των οποίων προστατεύει μητέρα και παιδί από δηλητηρίαση από νιτρικά άλατα.

 1. Θα πρέπει να προτιμώνται ώριμα φρούτα που κάνουν ήχο κουδουνίσματος όταν τα χτυπάς.
 2. Η αγορά φρούτων πρέπει να γίνεται σε αξιόπιστα καταστήματα που βρίσκονται εκτός δρόμου.
 3. Πριν από τη χρήση, το καρπούζι πρέπει να πλυθεί καλά με πινέλο και σαπουνόνερο από βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνειά του.
 4. Η υψηλότερη συγκέντρωση νιτρικών εντοπίζεται στο δέρμα του μούρου. Επομένως, για να μειωθεί ο κίνδυνος δηλητηρίασης του οργανισμού, καλό είναι οι μέλλουσες μητέρες να μην τρώνε 2-3 cm πολτού γύρω από το φλοιό του εμβρύου.
 5. Δεν χρειάζεται να κρατήσετε καρπούζια σε φέτες για περισσότερο από μια μέρα.
 6. Για να ελέγξετε την ποιότητα του μούρου, πρέπει να βάλετε μια φέτα σε νερό για 15 λεπτά. Μια αλλαγή στο χρώμα του υγρού συχνά υποδηλώνει υψηλό επίπεδο νιτρικών αλάτων στο προϊόν. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση τέτοιου εμβρύου από μια έγκυο γυναίκα.

Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματα του "Αστραχάν", η δίαιτα με μούρα έχει ορισμένες αντενδείξεις. Αυτά περιλαμβάνουν: το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης (λόγω πιθανού οιδήματος), την παρουσία πέτρες στα νεφρά, παθήσεις του πεπτικού συστήματος, καθώς και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σαλάτα με φέτα σε δίαιτα καρπούζι

αντενδείξεις

Το καρπούζι για απώλεια βάρους είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, αλλά η κατανάλωση αυτού του φρούτου σε μεγάλες μερίδες για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα, η κατανάλωση καρπουζιού με άλλα προϊόντα μπορεί να προκαλέσει αέρια και φούσκωμα. Αν από τις πρώτες μέρες του φαγητού αισθάνεστε άβολα, καλύτερα να σταματήσετε. Δεν πρέπει να καταφύγετε σε αυτή τη μέθοδο απώλειας βάρους εάν έχετε τους ακόλουθους τραυματισμούς στο σώμα:

 • οξεία και χρόνια νεφρική νόσο?
 • σακχαρώδης διαβήτης;
 • ασθένεια ουρολιθίασης?
 • Ασθένειες του παγκρέατος και του προστάτη.
 • γαστρικό έλκος;
 • εντερικές συμφύσεις?
 • γαστρίτιδα με υψηλή οξύτητα.
 • ενούρηση

Ένας άλλος κίνδυνος που μπορεί να προκύψει από την κατανάλωση καρπουζιού σε μεγάλες ποσότητες είναι η δηλητηρίαση από νιτρικά άλατα. Είναι σημαντικό να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή των μούρων, ώστε να μην βλάψετε το προϊόν. Μπορείτε να αναγνωρίσετε την αυξημένη περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα στα καρπούζια από τα ακόλουθα σημάδια:

 • ελαφρώς βιολετί απόχρωση στη φωτεινή κόκκινη σάρκα.
 • Όταν ένα κομμάτι διαλύεται σε ένα ποτήρι νερό, γίνεται ροζ ή κόκκινο, το καρπούζι χωρίς νιτρικά άλατα προκαλεί μόνο θολότητα.
 • Στην κοπή, το καρπούζι είναι λαμπερό και λείο, δεν αστράφτει με σπόρους σαν καλό μούρο.

Επιλογές διατροφής και μενού

Επιλογές διατροφής καρπούζι

Εάν το επιτρέπει η υγεία, κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης δίαιτας με καρπούζι, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε άλλα τρόφιμα - αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια 3-5 κιλών. Με τη βοήθεια του καρπουζιού βελτιώνεται η όψη του δέρματος, η κατάσταση των νυχιών και των μαλλιών λόγω της περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικό λυκοπένιο. Εάν ακολουθήσετε μια δίαιτα με καρπούζι για 7 ημέρες, είναι εγγυημένα μείον 10 κιλά την εβδομάδα και το σώμα είναι επίσης κορεσμένο με σίδηρο, εξαλείφοντας τον κίνδυνο αναιμίας και αναιμίας.

Δίαιτα καρπούζι για 3 ημέρες

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τριήμερης δίαιτας, επιτρέπεται να καταναλώνεται μόνο πολτός καρπουζιού. Πρέπει να χωρίζεται σε 4-6 ίσα μέρη και να τρώγεται κάθε 1, 5 - 2 ώρες. Εάν είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μια τέτοια δίαιτα, προσθέστε μερικές φέτες ψωμί σίκαλης στο πρωινό ή το μεσημεριανό γεύμα. Μόνο νερό χρησιμοποιείται για πόσιμο.

Δίαιτα καρπούζι για 5 ημέρες

Αυτή η επιλογή περιέχει ένα μεγαλύτερο μενού. Ο πολτός καρπουζιού συνοδεύει τα κύρια γεύματα και χρησιμοποιείται ως σνακ (έως 5 κιλά την ημέρα). Η εγγυημένη απώλεια βάρους σε 5 ημέρες είναι έως και 3 κιλά.

Κατά προσέγγιση μενού διατροφής καρπούζι:

 • Πρωινό - 200 γραμμάρια τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, τσάι.
 • Μεσημεριανό - 250 g βρασμένο φαγόπυρο.
 • Σνακ - 100 γραμμάρια σκληρού τυριού, τσάι.
 • Δείπνο - 250 g βρασμένο ρύζι.

Διατροφή με καρπούζι για 7 ημέρες (μία εβδομάδα)

Τις εβδομαδιαίες μέρες του καρπουζιού επιτρέπεται η κατανάλωση τροφών που θα περιγραφούν παρακάτω, χωρίς όμως να υπερβαίνουν τις επιτρεπόμενες θερμίδες. Το να κάθεσαι σε μια δίαιτα με καρπούζι για 7 ημέρες δεν είναι δύσκολο, αφού η δίαιτα είναι ποικίλη και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό - μείον 10 κιλά την εβδομάδα.

Παράδειγμα μενού:

 • Πρωινό - ένα βραστό αυγό ή χυλός στο νερό ή τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά και καφές.
 • Μεσημεριανό - μια μερίδα στήθος κοτόπουλου ή ψάρι ή άπαχο κρέας χωρίς λιπαρά και μια σαλάτα λαχανικών με ξινό γιαούρτι ή ελαιόλαδο.
 • Δείπνο - μόνο πολτός καρπουζιού (έως 3 κιλά).
Μενού διατροφής καρπούζι

Πώς να επιλέξετε ένα ώριμο και γλυκό καρπούζι

Η επιλογή του σωστού καρπουζιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δυστυχώς, δεν φοβούνται όλοι οι πωλητές μούρων σοβαρά να βλάψουν τους αγοραστές τους και ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος τους. Αλλά μην απελπίζεστε. Υπάρχουν αρκετοί σίγουροι τρόποι για να δοκιμάσετε το καρπούζι σας για επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Μέθοδος αριθμός 1

Κόψτε ένα κομμάτι καρπούζι ακριβώς στη μέση και βουτήξτε το σε ένα δοχείο με κρύο νερό. Όταν το νερό σκουρύνει και η φέτα του καρπουζιού απλωθεί σε όλη την επιφάνεια, καλύτερα να πετάξετε το μούρο. Διαφορετικά, η χρήση του είναι γεμάτη ναυτία, καούρα, έμετο και, στη χειρότερη περίπτωση, σοβαρή τροφική δηλητηρίαση και δηλητηρίαση του σώματος.

μέθοδος αριθμός 2

Κοιτάξτε προσεκτικά την εμφάνιση του μούρου. Το σχέδιο πρέπει να είναι φωτεινό και καθαρό. Όταν χτυπάτε ένα καρπούζι, η ηχώ είναι ένα βουητό ήχο από την πρόσκρουση. Μην αγοράζετε ποτέ καρπούζι που έχει ήδη κοπεί. Δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για την καθαριότητα των οργάνων που χρησιμοποιούνται για να κόψουν τον πυρήνα του μούρου. Επίσης, δεν αξίζει απολύτως να αγοράσετε ένα καρπούζι εκτός εποχής. Αύγουστος, Οκτώβριος είναι η καλύτερη εποχή.

Πώς να επιλέξετε το σωστό καρπούζι

τροποποίηση

Εκτός από τις εξεταζόμενες παραλλαγές, υπάρχει επίσης μια συνδυασμένη έκδοση. Η αρχή τους βασίζεται στη συνεπή χρήση του Kavun και άλλων αποδεκτών προϊόντων καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ορθότητα της δίαιτας και τη διάρκειά της.

Καρπούζι Φαγόπυρο

Το τέλειο καθημερινό γεύμα. Συνιστάται να κολλήσετε σε άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, αναιμία και παθήσεις του εντερικού σωλήνα. Το φαγόπυρο περιέχει έως και 2, 5% σάκχαρα, άρα δημητριακά για τον διαβήτη.

Η διάρκεια της δίαιτας = 5-7 ημέρες, σε αυτό το διάστημα μπορείτε να χάσετε βάρος έως και 5 κιλά. Επιτρέπεται η προσθήκη βρασμένου κρέατος ή σαλάτας λαχανικών στη διατροφή, αλλά όχι περισσότερο από 100 γραμμάρια την ημέρα.

Κεφίρ καρπούζι

Τρώτε ένα μούρο κάθε 90 λεπτά - 300-400 γραμμάρια και πιείτε ένα ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε όγκο 250 ml. Η μέγιστη διάρκεια της δίαιτας είναι περίπου τρεις ημέρες. Λόγω της διουρητικής δράσης αυτών των προϊόντων, είναι δυνατή η μείωση βάρους έως και 3 κιλά. Βελτιώνει την εργασία των νεφρών, του ήπατος, του εντερικού σωλήνα.

Προσοχή, υπάρχουν αντενδείξεις! Αυτή η δίαιτα απαγορεύεται σε άτομα με αυξημένη οξύτητα του γαστρικού υγρού. Το κεφίρ μπορεί να προκαλέσει έξαρση της γαστρίτιδας

Αγγούρι καρπούζι

Διάρκεια 14 ημέρες. Χρησιμοποιήστε καθημερινά 1 κιλό αγγούρια και την ίδια ποσότητα kavun, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό. Συμπληρώστε με πίτουρο ψωμί (1 φέτα) και το βράδυ πιείτε ένα ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση σε μορφή κεφίρ (250 ml).

 • ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ. Σορμπέ καρπούζι με μέντα και χυμό λεμονιού.
 • Σνακ - 4 αγγούρια.
 • Δείπνο. Smoothie καρπούζι (250 ml) ή 0, 4 κιλά πολτός καρπουζιού.
 • Απογευματινό σνακ. Πούλπα καρπούζι - 0, 4 kg, αγγούρια - 3 τεμάχια.
 • Δείπνο. Εναλλάξ αγγούρι με καρπούζι. Και τα δύο πρέπει να ζυγίζουν 0, 6 κιλά.

Θα πρέπει να αποφύγετε την προπόνηση στο γυμναστήριο κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων. Ξεκουραστείτε για τουλάχιστον 8 ώρες, μείνετε στον καθαρό αέρα.

Μήλο καρπούζι

Παρατηρήστε όχι περισσότερο από 10 ημέρες. Φάτε καρπούζι την πρώτη μέρα και μετά μόνο μήλα την επόμενη μέρα, εναλλάξ μεταξύ αυτών των ημερών. Θα είναι δυνατό να χάσετε βάρος κατά 7-9 κιλά.

Πρέπει να ξεκινήσετε με μια μέρα καρπούζι. Υπολογίστε το ποσοστό χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο τύπο: για 10 κιλά - 500 γραμμάρια πολτού καρπουζιού, αλλά όχι περισσότερο από 5 κιλά. Ο ημερήσιος κανόνας για τα μήλα = 1, 5 κιλό.

Πρωτεΐνη καρπουζιού

Υπολογίστηκε για 14 ημέρες. Μπορείτε να χάσετε έως και 10 κιλά κορεσίζοντας το σώμα με πρωτεΐνες και αφαιρώντας τα σήψη προϊόντα και τις τοξίνες. Καταναλώστε μόνο τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Αυτά είναι τυρί cottage, κοτόπουλο, γαλοπούλα, τυρί, κεφίρ, θαλασσινά. Ως σνακ - πολτός καρπουζιού. Φάτε μέχρι 0, 5 κιλά για 1 προσέγγιση.

Αντενδείξεις: ουρική αρθρίτιδα, υπέρταση, δυσλειτουργία εσωτερικών οργάνων: νεφρά, ήπαρ. Επίσης υπό την απαγόρευση εμπίπτουν άτομα με πυελονεφρίτιδα, αλλεργική αντίδραση στην πρωτεΐνη, χολολιθίαση.

Δίαιτα με καρπούζι και ρύζι

Την ημέρα = 250 γραμμάρια βρασμένο ρύζι, καρπούζι - 1 κιλό ανά 20 κιλά βάρους, αλλά όχι περισσότερο από 5 κιλά πολτού καρπουζιού. Άλλα προϊόντα απαγορεύονται. Τα συνηθισμένα πλιγούρια λευκού ρυζιού δεν θα λειτουργήσουν.

Το ρύζι είναι ένα θρεπτικό προϊόν που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε γρήγορα από την πείνα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της δίαιτας δεν εμφανίζεται ευερεθιστότητα, υπνηλία και απώλεια δύναμης. Η διάρκεια της δίαιτας είναι 10 ημέρες.

Δίαιτα με καρπούζι και τυρί cottage

Σε μόλις 7 ημέρες θα χάσετε 4 κιλά. Υπάρχει μία προϋπόθεση - δεν συνιστάται ο συνδυασμός αυτών των 2 προϊόντων. Μενού για 1 ημέρα:

 • Πρωινό - 0, 2 κιλά τυρόπηγμα.
 • Σνακ - 2 φέτες καρπούζι.
 • Μεσημεριανό - 3 φέτες καρπούζι.
 • Σνακ - 150 γραμμάρια τυρόπηγμα.
 • Βραδινό - 2 φέτες καρπούζι.

Το τυρί κότατζ είναι πηγή μετάλλων και βιταμινών. Ένα άτομο δεν ενοχλείται από το αίσθημα της πείνας.

Δίαιτα με καρπούζι και μαύρο ψωμί

Υπολογίστε την ημερήσια τιμή των καρπουζιών σύμφωνα με το σχήμα που παρέχεται νωρίτερα. Ψωμί - 1 φέτα για κάθε ένα από τα 5 γεύματα. Εάν είστε ξαφνικά πολύ πεινασμένοι, μπορείτε να φάτε ένα πράσινο μήλο ή 1 φέτα ψωμί.

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα αθλήματα καθώς και άλλες σωματικές δραστηριότητες. Διάρκεια δίαιτας = 10 ημέρες. Το αποτέλεσμα των κιλών που έπεσαν = 8-10 κιλά.

καρπούζι πεπόνι

δίαιτα με καρπούζι

Το πεπόνι περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Είναι επίσης δημοφιλές γιατί βοηθά να απαλλαγούμε από τα παράσιτα. Ξεκινήστε το πρώτο γεύμα με αυτό, προσθέτοντας μερικές πρωτεϊνούχες τροφές στη διατροφή για να ικανοποιήσετε την πείνα: τυρί κότατζ, κρέας, τυρί, φακές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να εναλλάσσετε πεπόνι και καρπούζι. Επιπλέον, ο αριθμός τους θα πρέπει να είναι ίδιος. Διάρκεια = 10 ημέρες.

Μέγιστη διάρκεια μαθημάτων

Οι απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν είναι δυνατό να χάσετε βάρος με καρπούζι και πόσο καιρό το μάθημα είναι ασφαλές για την υγεία εξαρτώνται από το επιλεγμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με μονο δίαιτες. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η παρακολούθηση τους για περισσότερες από πέντε ημέρες. Αυτό οφείλεται στον υψηλό κίνδυνο πεπτικών διαταραχών, παρενεργειών και έλλειψης μετάλλων και βιταμινών.

πόσο καιρό μπορείτε να μείνετε σε μια δίαιτα με καρπούζι

Μια πιο ισορροπημένη διατροφή μπορεί να διαρκέσει έως και δύο έως τρεις εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα είναι δυνατό να βελτιώσετε την πέψη και να μάθετε νέες διατροφικές συνήθειες. Σε αυτή τη λειτουργία, εάν η δίαιτα συντίθεται σύμφωνα με τις αρχές της σωστής διατροφής, η δίαιτα μπορεί να λαμβάνεται συνεχώς.

Η «έξοδος» από μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων πρέπει να είναι ομαλή. Για να γίνει αυτό, συνιστάται η σταδιακή αύξηση της ημερήσιας περιεκτικότητας σε θερμίδες από μέρα σε μέρα. Είναι καλύτερα αν η διάρκεια της «εξόδου» συμπίπτει με τη διάρκεια της πορείας απώλειας βάρους. Για να διατηρήσετε το βάρος σας, συνιστάται να αποκλείσετε από τη διατροφή επιβλαβείς υδατάνθρακες και λιπαρά τρόφιμα και να τρώτε μικρές μερίδες.

Πριν περάσετε ένα μάθημα διατροφής και μετά την ολοκλήρωσή του, απαιτείται ιατρική εξέταση, καθώς και εξετάσεις αίματος για μείωση της αιμοσφαιρίνης.

Μενού διατροφής καρπούζι για την εβδομάδα. Δίαιτα καρπούζι για απώλεια βάρους - μείον 10 κιλά την εβδομάδα

Η δίαιτα με το καρπούζι είναι ένας νόστιμος τρόπος για να χάσεις γρήγορα μερικά περιττά κιλά. Αλλά είναι κατάλληλο μόνο για όσους αγαπούν πραγματικά τα ζουμερά μούρα. Η δίαιτα με το καρπούζι θεωρείται απλή, φθηνή και αποτελεσματική, με την οποία μπορεί κανείς να χάσει εύκολα έως και 8 κιλά. Επίσης, το καρπούζι καθαρίζει τον οργανισμό από σκωρίες και ουσίες σκωρίας, έτσι οι άνθρωποι με κανονικό βάρος περνούν μέρες νηστείας σε αυτό.

Ποια είναι τα οφέλη της απώλειας βάρους με το καρπούζι;

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες του καρπουζιού (38 kcal / 100 g) προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος με αυτό το μούρο κάθε χρόνο. Είναι εύκολο να το κολλήσετε, επειδή οι τροφές εμπλουτισμένες σε φυτικές ίνες σας κρατούν χορτάτους για περισσότερο. Το καρπούζι είναι καλό για την καρδιά και τα νεφρά, επειδή μόνο 100 γραμμάρια μούρων περιέχουν την ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου. Περιέχει βιταμίνη Β, φολικό και ασκορβικό οξύ, καροτίνη, ριβοφλαβίνη, αντιοξειδωτικά. Το καρπούζι απομακρύνει τα περιττά υγρά από το σώμα καθώς έχει διουρητική δράση.

Περιγραφή και κανόνες διατροφής

Οι γιατροί δεν συνιστούν να κάθεστε σε μονο-δίαιτα για περισσότερες από 2-3 ημέρες και αν θέλετε να χάσετε πολλά κιλά, μάθετε με τι να εναλλάσσετε τα καρπούζια σε μια δίαιτα, ώστε το σώμα να λάβει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Η ποσότητα του πολτού καρπουζιού κατά τη διάρκεια της δίαιτας προσδιορίζεται ως εξής: ένα κιλό ανά 10 κιλά ανθρώπινου σωματικού βάρους. Επιτρέπεται να πίνεται μόνο μη ανθρακούχο νερό. Λόγω των διουρητικών ιδιοτήτων του μούρου, καλό είναι να καταναλώνετε καρπούζι το αργότερο 4 ώρες πριν τον ύπνο. Για να μην επιστρέψουν τα χαμένα κιλά, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε σταδιακά μια τέτοια δίαιτα - να παρατηρήσετε τον περιορισμό των θερμίδων τις επόμενες ημέρες.

Επιλογές διατροφής και μενού

Εάν το επιτρέπει η υγεία, κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης δίαιτας με καρπούζι, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε άλλα τρόφιμα - αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια 3-5 κιλών. Με τη βοήθεια του καρπουζιού βελτιώνεται η όψη του δέρματος, η κατάσταση των νυχιών και των μαλλιών λόγω της περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικό λυκοπένιο. Εάν ακολουθήσετε μια δίαιτα με καρπούζι για 7 ημέρες, είναι εγγυημένα μείον 10 κιλά την εβδομάδα και το σώμα είναι επίσης κορεσμένο με σίδηρο, εξαλείφοντας τον κίνδυνο αναιμίας και αναιμίας.

Δίαιτα καρπούζι για 3 ημέρες

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τριήμερης δίαιτας, επιτρέπεται να καταναλώνεται μόνο πολτός καρπουζιού. Πρέπει να χωρίζεται σε 4-6 ίσα μέρη και να τρώγεται κάθε 1, 5 - 2 ώρες. Εάν είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μια τέτοια δίαιτα, προσθέστε μερικές φέτες ψωμί σίκαλης στο πρωινό ή το μεσημεριανό γεύμα. Μόνο νερό χρησιμοποιείται για πόσιμο.

Δίαιτα καρπούζι για 5 ημέρες

Αυτή η επιλογή περιέχει ένα μεγαλύτερο μενού. Ο πολτός καρπουζιού συνοδεύει τα κύρια γεύματα και χρησιμοποιείται ως σνακ (έως 5 κιλά την ημέρα). Η εγγυημένη απώλεια βάρους σε 5 ημέρες είναι έως και 3 κιλά.

Κατά προσέγγιση μενού διατροφής καρπούζι:

 • Πρωινό - 200 γραμμάρια τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, τσάι.
 • Μεσημεριανό - 250 g βρασμένο φαγόπυρο.
 • Σνακ - 100 γραμμάρια σκληρού τυριού, τσάι.
 • Δείπνο - 250 g βρασμένο ρύζι.

Διατροφή με καρπούζι για 7 ημέρες (μία εβδομάδα)

Τις εβδομαδιαίες μέρες του καρπουζιού επιτρέπεται η κατανάλωση τροφών που θα περιγραφούν παρακάτω, χωρίς όμως να υπερβαίνουν τις επιτρεπόμενες θερμίδες. Το να κάθεσαι σε μια δίαιτα με καρπούζι για 7 ημέρες δεν είναι δύσκολο, αφού η δίαιτα είναι ποικίλη και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό - μείον 10 κιλά την εβδομάδα.

Παράδειγμα μενού:

 • Πρωινό - ένα βραστό αυγό ή χυλός στο νερό ή τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά και καφές.
 • Μεσημεριανό - μια μερίδα στήθος κοτόπουλου ή ψάρι ή άπαχο κρέας χωρίς λιπαρά και μια σαλάτα λαχανικών με ξινό γιαούρτι ή ελαιόλαδο.
 • Δείπνο - μόνο πολτός καρπουζιού (έως 3 κιλά).

αντενδείξεις

Η δίαιτα με καρπούζι για απώλεια βάρους δεν είναι για όλους, οπότε ακούστε το σώμα σας για να αποφύγετε να το βλάψετε. άτομα με:

 1. Δωδεκαδακτυλικό έλκος.
 2. Συγγενείς ανωμαλίες του ουρογεννητικού συστήματος.
 3. Πέτρες στα νεφρά.
 4. Μετεγχειρητικές διαδικασίες συγκόλλησης.
 5. Παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα.
 6. σακχαρώδης διαβήτης.
 7. Με κατάρρευση ή αϋπνία.
 8. Ηλικιωμένοι με χρόνια νόσο του εντέρου.

Βγείτε από τη δίαιτα

Πώς να χάσετε βάρος με καρπούζι, έχουμε ήδη καταλάβει. Μένει να μάθουμε πώς να βγείτε σωστά από τη δίαιτα για να εδραιώσετε το αποτέλεσμα. Τρώτε τροφές με χαμηλά λιπαρά σε υδατάνθρακες-πρωτεΐνες μέσα σε λίγες μέρες από τη δίαιτα με καρπούζι: κοτόπουλο, ψάρι, κεφίρ, αυγά, δημητριακά, τυρί κότατζ, χόρτα, φρούτα, χόρτα. Συνιστάται να τηρείτε το καθεστώς κατανάλωσης - καθημερινά έως 1, 5 λίτρο νερού.

Αποτελέσματα

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο θετικές κριτικές σχετικά με το πώς το καρπούζι σας βοηθά να χάσετε βάρος. Εάν τρώτε νόστιμο και γλυκό πολτό χωρίς να πεινάτε, μπορείτε να απαλλαγείτε από 7 περιττά κιλά σε 10 ημέρες δίαιτας. Εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει τυρί, μια φέτα μαύρο ψωμί και πολτό καρπουζιού για 5 ημέρες, μπορείτε να χάσετε 3-4 κιλά. Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μπορεί να σωθεί εάν αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα συμπεριληφθούν ενεργά στη διατροφή σας μετά την έξοδο από τη δίαιτα. Φάτε ένα μούρο για δείπνο, αλλά τρώτε 1 κιλό ανά 30 κιλά του βάρους σας την ημέρα (ορισμένες πηγές αναφέρουν 1 κιλό ανά 10 κιλά σωματικού βάρους).

Δίαιτα καρπούζι για αιώνια ομορφιά και νεότητα

Οι γυναίκες που έχουν ακολουθήσει τη δίαιτα με καρπούζι τουλάχιστον μία φορά σημειώνουν την αποτελεσματικότητά της και τα θετικά της αποτελέσματα όχι μόνο όσον αφορά την απώλεια βάρους. Αυτό το μεγάλο μούρο είναι γνωστό ότι περιέχει πολύ υγρό που βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών και στην απομάκρυνση των τοξινών και διαφόρων τύπων νουκλεοτιδίων. Ο ποιοτικός εσωτερικός καθαρισμός βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος, επαναφέροντάς του ένα υγιές, ομοιόμορφο χρώμα και ελαστικότητα.

Το σώμα απαλλάσσεται φυσικά από επιβλαβείς και ανεπιθύμητες ουσίες, μειώνοντας έτσι την εκδήλωση της λεγόμενης "φλοιού πορτοκαλιού" - κυτταρίτιδα, η οποία είναι μια στάσιμη διαδικασία στα κύτταρα που συμβάλλουν στον τραυματισμό και την παραμόρφωση του στρώματος λίπους. Τα άλατα, που προάγουν την κατακράτηση νερού σε κυτταρικό επίπεδο και προκαλούν οίδημα, είναι η κύρια αιτία εμφάνισης ενός στρώματος. Το καρπούζι είναι ένα είδος απορροφητικού που αφαιρεί το περιττό αλάτι. Η φλούδα πορτοκαλιού γίνεται λιγότερο έντονη μετά από 7 ημέρες από τη δίαιτα με καρπούζι!

Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό

Το λυκοπένιο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του επιδράσεις στα κύτταρα του δέρματος. Οι διατροφολόγοι σημειώνουν ότι η δίαιτα με καρπούζι για απώλεια βάρους βοηθά επίσης στη σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους. Στην ιατρική πρακτική, υπήρχαν περιπτώσεις που οι γυναίκες εγκατέλειψαν την καλλυντική φροντίδα και την αντικατέστησαν με μια ημέρα νηστείας με καρπούζι.

Γιατί το λυκοπένιο είναι τόσο χρήσιμο; Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε.

Πρώτον, μία από τις αξιούμενες ιδιότητες του λυκοπενίου είναι η διέγερση αναγεννητικών διεργασιών σε κυτταρικό επίπεδο. Σε μόλις 7 ημέρες της δίαιτας με καρπούζι, το δέρμα είναι κυριολεκτικά κορεσμένο με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, αφού το λυκοπένιο διεγείρει τις μεταβολικές διεργασίες μεταξύ των κυττάρων. Μόλις 2 φέτες λιχουδιές την ημέρα και χωρίζονται 1, 5 με 2 φορές πιο γρήγορα!

Δεύτερον, το λυκοπένιο είναι σε θέση να αποκαταστήσει τη δομή του δέρματος. Λειτουργεί από μέσα και αποκαθιστά τις συνδέσεις κυψελών. Το αποτέλεσμα δεν αργεί να έρθει: οι λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται εντελώς, οι βαθιές ρυτίδες μειώνονται σημαντικά και λιγότερο αισθητές.

Τρίτον, το λυκοπένιο επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης επειδή διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι επίσης ένα φυσικό φίλτρο UV. Αρκεί να τρώτε μερικές φέτες καρπούζι κάθε 7 ημέρες και οι γνωστοί σας θα θαυμάσουν την κατάσταση του δέρματός σας. Συνθέστε αρμοδίως το μενού της εβδομάδας, αντικαθιστώντας τα συνηθισμένα, γνωστά σνακ με καρπούζι.

Τα σνακ με καρπούζι μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

όφελος και βλάβη

Πριν αγοράσετε τόνους καρπούζι και κάνετε μια λίστα συμβατών προϊόντων, εξετάστε τις ευεργετικές ιδιότητες του μούρου:

 • Το καρπούζι ικανοποιεί την πείνα και σας κρατά χορτάτους όλη την ημέρα.
 • Υπάρχουν 400 χιλιοθερμίδες σε ένα κιλό.
 • Αυτό το προϊόν βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.
 • Ο πολτός καρπουζιού είναι ένα εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό. Φυσικά, ένας αυτοκτονικός άνθρωπος είναι απίθανο να αλλάξει γνώμη αφού δοκιμάσει αυτό το μούρο. Αλλά η διάθεση ενός απλού απλού πολίτη θα βελτιωθεί σημαντικά.

Η δίαιτα με καρπούζι αντενδείκνυται σε άτομα:

 • πάσχουν από νεφρική νόσο?
 • στα τέλη της εγκυμοσύνης?
 • με διαβήτη?
 • σε επιπλοκές του παγκρέατος.

Αν δεν ανήκετε στην παραπάνω λίστα, καλώς ήρθατε στον «παράδεισο των μούρων», από τον οποίο δεν θα επαναφέρετε τον ίδιο μελαγχολικό άνθρωπο με παχυσαρκία και παθήσεις.

εάν έχετε πέτρες στα νεφρά

Αν θέλετε να χάσετε βάρος με τη δίαιτα με τα κόκκινα μούρα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να φροντίζετε το σώμα σας. Η συνιστώμενη διάρκεια της δίαιτας είναι 5-8 ημέρες και πριν αρχίσετε να αλλάζετε τη διατροφή σας πηγαίνετε στον υπέρηχο.

Όταν πρόκειται για πέτρες στα νεφρά, η δίαιτα με καρπούζι για απώλεια βάρους δεν είναι για όλους!

Αντενδείξεις:

 • φωσφορικές πέτρες στα νεφρά?
 • κοραλλιογενείς πέτρες?
 • ανωμαλία του ουροποιητικού συστήματος.
 • αδένωμα προστάτη?
 • Ελκος;
 • νεφρόπτωση;
 • πυελονεφρίτιδα;
 • νεφρική ανεπάρκεια.

ελαττώματα

Μειονεκτήματα της δίαιτας με καρπούζι

Ανεξάρτητα από το πόσα πλεονεκτήματα έχει μια δίαιτα με καρπούζι, υπάρχουν και μειονεκτήματα στο σύστημα:

 • Οι περισσότερες επιλογές για προγράμματα διατροφής που βασίζονται στη χρήση εποχιακών μούρων είναι μια μονοδίαιτα, η οποία τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από αδυναμία, ζάλη, μειωμένη απόδοση και πονοκεφάλους.
 • έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών. Το καρπούζι είναι μια πραγματική αποθήκη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ωστόσο, δεν περιέχει όλες τις απαραίτητες ουσίες, γεγονός που οδηγεί σε ανεπάρκεια που επηρεάζει αρνητικά τη γενική κατάσταση του οργανισμού. Είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα συμπλέγματα βιταμινών.
 • Η ποσότητα της πρωτεΐνης είναι αραιή, γεγονός που οδηγεί στη διάσπαση της μυϊκής μάζας. Αυτό οδηγεί σε κακή αθλητική απόδοση.
 • Λίγες θερμίδες. Ναι, αυτό είναι πραγματικά ένα μείον, γιατί μετά από μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων πρέπει να είστε προσεκτικοί όσο το δυνατόν πιο ικανά. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακτηθούν τα χαμένα κιλά.

Προσοχή, νιτρικά άλατα στο καρπούζι

Δυστυχώς, τα καρπούζια μπορούν να συσσωρεύουν ενεργά νιτρικά άλατα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν το μούρο να μεγαλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αλλά φυσικά, το καρπούζι με νιτρικά άλατα είναι εγγενώς ανθυγιεινό. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά αυτή την καλλιέργεια πεπονιού και καλύτερα να την αγοράσετε από αξιόπιστους προμηθευτές.

Τα νιτρικά άλατα στα καρπούζια είναι επικίνδυνα

Πρώτον, για να βεβαιωθείτε ότι το καρπούζι που πουλάτε είναι χωρίς νιτρικά άλατα, χρειάζεται να το αγοράσετε μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν, η οποία ξεκινά στα τέλη Αυγούστου και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Κατά την αγορά, πρέπει να δώσετε προσοχή στο πόσο βαρύ είναι το έμβρυο, ή μάλλον, το τυπικό του μέγεθος. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα μούρα ζυγίζουν 5-8 κιλά όταν ωριμάσουν.

Και παρόλο που χρησιμοποιείται μόνο ο πολτός, πρέπει να πλύνετε το καρπούζι με τρεχούμενο νερό πριν το πάρετε.