Διατροφή ανά τύπο αίματος για απώλεια βάρους

Υπάρχουν πολλές δίαιτες με βάση τη χρήση τροφών με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες χωρίς ζάχαρη, μέτρηση θερμίδων και ξεχωριστά γεύματα. Και υπάρχει μια ενδιαφέρουσα διατροφή που προτείνει να τρώτε ορισμένα τρόφιμα ανάλογα με τον τύπο του αίματός σας. Η απώλεια βάρους σε αυτή τη διατροφή είναι ικανοποιητική, αλλά λίγο ασυνήθιστο. Σε τελική ανάλυση, πρέπει να κάνετε χωρίς τα συνηθισμένα και ίσως αγαπημένα προϊόντα. Επιπλέον, μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μη θρεπτικά.

Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τον τύπο του αίματος

Ο διατροφολόγος προσφέρει προϊόντα απώλειας βάρους ανά ομάδα αίματος

Η απώλεια βάρους σε αυτήν τη διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων και την αποφυγή άλλων. Πιστεύεται ότι το βάρος θα μειωθεί απαλά από μόνο του. Τα τρόφιμα μπορούν να χωριστούν σε χρήσιμα, ουδέτερα και επιβλαβή για κάθε ομάδα αίματος. Δηλαδή, το ίδιο προϊόν θα βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος, να βοηθήσει το δεύτερο και το τρίτο δεν θα αλλάξει τίποτα.

Η διατροφή βασίζεται στην αρχή ότι ένα άτομο πρέπει να τρώει μόνο το φαγητό που υπήρχε όταν εμφανίστηκε ένα συγκεκριμένο αίμα. Δηλαδή, η ίδια η φύση λέει σε ένα άτομο τι να χρησιμοποιήσει. Πιστεύεται ότι αυτό το φαγητό όχι μόνο βοηθά να γίνει πιο αδύνατο, αλλά επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, δίνει σε ένα άτομο περισσότερη ενέργεια και δύναμη, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και εξαλείφει τις αλλεργίες.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι αίματος που εμφανίστηκαν σε διαφορετικούς χρόνους. Στην αρχή οι άνθρωποι έτρωγαν κυρίως κρέας, στη συνέχεια ήρθε η γεωργία - λαχανικά, δημητριακά, έπειτα άνθρωποι εξημέρωσαν τα κατοικίδια ζώα, έτσι εμφανίστηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα και στη συνέχεια υπήρχε ένα μείγμα ομάδων και δημιουργήθηκε η τελευταία, τέταρτη ομάδα αίματος.

Η απώλεια βάρους δεν θα είναι γρήγορη, πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σώμα ανοικοδομείται και αρχίζει να λειτουργεί σωστά και, κατά συνέπεια, χάνει βάρος. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι εάν το σώμα σας δεν γνωρίζει ένα συγκεκριμένο προϊόν, υπάρχει αλλεργία σε ένα εγκεκριμένο προϊόν, θα πρέπει να αποκλειστεί παρά τη δίαιτα. Αντίθετα, αισθάνεστε καλά όταν τρώτε ένα ανεπιθύμητο φαγητό; Έτσι μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στο μενού.

Η ουσία της διατροφής δεν είναι να διαταράξει όλη τη συνήθη διατροφή σας, αλλά απλώς να κάνετε προσαρμογές για να προσπαθήσετε να καταναλώσετε περισσότερα από τα επιτρεπόμενα τρόφιμα.

Ποια τρόφιμα επιτρέπονται για υγεία και αδυναμία;

Κρέας και λαχανικά για απώλεια βάρους ανά τύπο αίματος

Ποια τρόφιμα λοιπόν μπορούν να καταναλώνονται από άτομα με διαφορετικά αίματα, διατηρώντας παράλληλα την υγεία και τη λεπτή μορφή;

Η βάση της πρώτης ομάδας είναι το κρέας. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, και τα υποπροϊόντα είναι επίσης χρήσιμα. Επομένως, οι μπριζόλες, οι μπριζόλες και άλλα πιάτα με κρέας πρέπει να βρίσκονται στο μενού κάθε μέρα. Επιτρέπονται επίσης λαχανικά και ψωμί, αλλά μόνο σίκαλη, ψάρι, θαλασσινά και γλυκά φρούτα. Ωστόσο, τα δημητριακά, τα ρολά, οι καραμέλες, τα έλαια, τα αυγά, το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να μειωθούν σημαντικά. Μπορείτε να πιείτε τσάι από βότανα και χυμούς από γλυκά φρούτα.

Για την επόμενη, δεύτερη ομάδα, το μενού είναι πιο εκτεταμένο - αυτά είναι ψάρια, όσπρια, φρούτα, μούρα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα. Μπορείτε να φάτε κοτόπουλο και αυγά, αλλά σε μικρές ποσότητες. Η κατανάλωση όξινων τροφίμων, ζάχαρης και λευκού ψωμιού πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο. Από ποτά μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς χυμούς, πράσινο τσάι, κόκκινο κρασί.

Τα άτομα με την τρίτη ομάδα αίματος μπορούν να καταναλώνουν σχεδόν οτιδήποτε. Υπάρχουν όμως ορισμένοι περιορισμοί: τα θαλασσινά, οι ντομάτες, τα λιπαρά κρέατα και τα πουλερικά, οι πλιγούρι σιταριού και φαγόπυρου πρέπει να διατηρούνται στο ελάχιστο. Ωστόσο, φυτικά έλαια μπορούν να προστεθούν σε όλες τις σαλάτες και τα δημητριακά. Μπορείτε να πιείτε όλα τα τσάγια και τους χυμούς (εκτός από τις ντομάτες), καθώς και καφέ, μπύρα και κρασί. Για απώλεια βάρους, συνιστάται να εξαιρέσετε γλυκά και γλυκά.

Η τέταρτη ομάδα δεν διαφέρει πολύ από την τρίτη. Συνιστάται να επιλέξετε άπαχο κρέας, μπορείτε να τρώτε ξηρούς καρπούς, όσπρια, ψητά, δημητριακά, λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα ξινά φρούτα και το φαγόπυρο είναι ανεπιθύμητα. Μπορείτε να πιείτε διάφορες εγχύσεις, τσάι, κρασί. Για πρώιμη απώλεια βάρους, συμπεριλάβετε περισσότερες φυτικές σαλάτες, φύκια, τυρί cottage, κεφίρ και γιαούρτι στη διατροφή σας.

Κατά τη δημιουργία του μενού, πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις. Είναι πολύ εύκολο να θυμάστε όλα όσα μπορούν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μέσα σε μια εβδομάδα, θα αναπτύξετε μια συνήθεια να τρώτε τα σωστά τρόφιμα. Και να θυμάστε, τα απαγορευμένα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν, αλλά μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

Μενού διατροφής ομάδας αίματος

Σαλάτα λαχανικών για απώλεια βάρους ανά τύπο αίματος

Είναι εύκολο να συνθέσετε ένα μενού από τα εγκεκριμένα προϊόντα και να το ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά, τα πιάτα μπορούν να αλλάξουν - το μενού πρέπει να ποικίλλει.

Φυσικά, για την πρώτη ομάδα, το μενού διατροφής θα περιλαμβάνει πολλά προϊόντα κρέατος, ψάρια, λίγα γαλακτοκομικά προϊόντα και muffins.

Εδώ είναι το μενού διατροφής:

 • το πρωί - άπαχο ζαμπόν με ψωμί σίκαλης, φρούτα
 • δεύτερο πρωινό - σαλάτα και ψωμί
 • Μεσημεριανό - ζωμό κρέατος, παϊδάκι, ρύζι, λαχανικά.
 • Απογευματινό τσάι - αυγό και χυμό
 • το βράδυ - θαλασσινά, σαλάτα, κεφίρ.

Το μενού της δεύτερης ομάδας περιλαμβάνει μούσλι, περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά θα υπάρχουν λίγα γλυκά και γλυκά.

Εδώ είναι το μενού διατροφής:

 • πρωινό - κουάκερ, μούρα, χυμός
 • Σνακ - γιαούρτι και φρούτα
 • Μεσημεριανό - σούπα λαχανικών, ψάρι, λαχανικά, ψωμί, κομπόστα
 • Απογευματινό τσάι - ομελέτα και σαλάτα.
 • το βράδυ - κατσαρόλα λαχανικών, πράσινο τσάι.

Το μενού της τρίτης ομάδας είναι πολύ διαφορετικό. Επομένως θα υπάρχουν πιάτα με δημητριακά, ψάρια, κρέας και λαχανικά. Αν και τα γλυκά μπορούν να καταναλωθούν, είναι καλύτερο να τα μειώσετε.

Μενού δείγματος:

 • το πρωί - ομελέτα ή κουάκερ, ψωμί με τυρί.
 • Σνακ - φρούτα ή φρέσκο χυμό.
 • Μεσημεριανό - σούπα δημητριακών, σνίτσελ, λαχανικά, κομπόστα, ψωμί
 • Απογευματινό τσάι - γιαούρτι ή τυρί cottage, χυμός
 • Δείπνο - ψάρια και λαχανικά στον ατμό, κεφίρ.

Εάν ο τύπος αίματος είναι σπάνιος, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι το μενού είναι η συνήθης σωστή διατροφή που έχουμε συνηθίσει. Αλλά υπάρχουν μερικές αποχρώσεις: πρέπει να προσθέσετε περισσότερο γιαούρτι, κεφίρ, τυρί cottage και πράσινες σαλάτες λαχανικών στο μενού.

Εδώ είναι το μενού διατροφής:

 • πρωινό - κουάκερ γάλακτος, άπαχα μπισκότα με τυρί, φρέσκο χυμό.
 • δεύτερο πρωινό - φρούτα, τυρί cottage, λαχανικά - ένα πράγμα?
 • Μεσημεριανό - σούπα λαχανικών, στιφάδο με λαχανικά, ψωμί, σαλάτα
 • Σνακ - κεφίρ, γάλα ζύμωσης ή γιαούρτι.
 • Δείπνο - ψάρι, σαλάτα, τσάι.

Φυσικά, το μενού μπορεί να είναι πολύ ποικίλο, το κύριο πράγμα είναι ότι περιλαμβάνει υγιεινά προϊόντα. Τα προϊόντα που δεν συνιστώνται μπορούν να συμπεριληφθούν στο μενού, αλλά σε μικρές ποσότητες. Είναι σημαντικό να ανεχτείτε τη διατροφή καλά, επειδή υποτίθεται ότι προάγει την υγεία.